Trei militari si-au pierdut viata, miercuri seara, dupa ce elicopterul IAR 330 Puma Soccat, in care se aflau, s-a prabusit in localitatea argeseana Ungheni. Ei efectuau un zbor de antrenament pe timp de noapte. La 25 de minute de la decolare echipaj
Trei militari si-au pierdut viata, miercuri seara, dupa ce elicopterul IAR 330 Puma Soccat, in care se aflau, s-a prabusit in localitatea argeseana Ungheni. Ei efectuau un zbor de antrenament pe timp de noapte. La 25 de minute de la decolare echipajul nu a mai raspuns la semnalele radio ale turnului de control. O comisie militara ancheteaza cauzele accidentului. Toata flotila de elicoptere IAR 330 Puma Soccat este retinuta la sol påna la finalizarea anchetei.

Miercuri seara, trei elicoptere s-au ridicat de la sol din Baza Aeriana 90 Otopeni pentru a efectua un zbor de antrenament. S-au indreptat in formatie catre judetul Arges. Aici unul dintre cele trei, din motive necunoscute inca, s-a prabusit pe o ulita a comunei Ungheni, la 30 de kilometri de Pitesti. Manevrele facute de pilotul elicopterului au dus la salvarea altor vieti fiindca exista riscul ca elicopterul sa se prabuseasca peste case. La numai cativa metri de locul prabusirii intr-o anexa a unei unitati agricole se aflau sute de saci cu azotat de amoniu.

Primarul comunei Ungheni, Cornel Neacsu, a fost cel care, la ora 18.36, a anuntat prin intermediul telefonului de urgenta 112, tragedia. In cel mai scurt timp, la fata locului au ajuns doua ambulante, doua echipaje de pompieri si 10 jandarmi. Imaginea era de cosmar. Flacari inalte de cinci metri te impiedicau sa ajungi mai aproape. Un miros puternic de kerosen si carne arsa. Pompierii au reusit sa stinga flacarile dupa o ora.

Comisie de ancheta
La fata locului au ajuns criminalistii si o comisie de ancheta insotita de un procuror din Sectia Parchetelor Militare de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si doi procurori din cadrul Parchetului Tribunalului Militar Bucuresti. Comisia de ancheta a stat toata noaptea la locul tragediei si a reusit sa stranga resturile aparatului de zbor.

Cutia neagra a fost gasita


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.