Presedintelui pakistanez, Pervez Musharraf, ii este tot mai frica sa nu piarda fraiele tarii. El a cerut ieri fortelor de securitate sa o aresteze la domiciliu pe Benazir Bhutto, fost premier al Pakistanului si lider al Opozitiei.     Ce
Presedintelui pakistanez, Pervez Musharraf, ii este tot mai frica sa nu piarda fraiele tarii. El a cerut ieri fortelor de securitate sa o aresteze la domiciliu pe Benazir Bhutto, fost premier al Pakistanului si lider al Opozitiei.     Cel putin 200 de politisti au inconjurat ieri resedinta din Islamabad a liderului Opozitiei, Benazir Bhutto, incercand sa impiedice prezenta politicianului la primul miting de la decretarea starii de urgenta in Pakistan. In noaptea de joi spre vineri, aproximativ 6.000 de politisti au fost mobilizati si au fost ridicate mai multe baraje de beton pentru a bloca orice acces catre zona in care urma sa se desfasoare protestul Opozitiei pakistaneze.     AREST LA DOMICILIU. Fortele loiale presedintelui i-au explicat lui Bhutto ca mitingul impotriva starii de urgenta este ilegal. Autoritatile au invocat existenta unor "amenintari foarte precise" cu atentate sinucigase ale extremistilor islamisti. Bhutto, care a fost recent vizata de unul dintre cele mai sangeroase atentate din istoria Pakistanului, a refuzat sa se supuna ordinelor presedintelui, promitand ca mitingul Opozitiei se va desfasura conform programului. "A incercat in van sa forteze barajele de politie din jurul casei sale", scria ieri AFP despre femeia care a promis ca-i va salva pe pakistanezi de pericolul ca tara lor sa se transforme intr-un Irak sangeros.     PUMNUL IN GURA. In timp ce spiritele se inflamau la Islamabad, un atac sinucigas s-a produs ieri la Peshawar (in nordul tarii), langa resedinta ministrului Afacerilor Politice. Cel putin patru oameni si-au pierdut viata. Presedintele nu a anuntat masuri imediate in cazul atentatului, preferand sa se concentreze asupra crizei de la Islamabad. El a ordonat autoritatilor sa puna pumnul in gura presei, emisiile posturilor tv private nationale si internationale fiind ieri intrerupte. Singurul post de televiziune accesibil a fost televiziunea publica.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.