Amplasata in Spatiile Cantacuzine ale Muzeului National Cotroceni, expozitia "Monumentele noastre in creatia graficianului elvetian Anton Kaindl" va fi vernisata azi, la orele 13.00. Aceste gravuri au fost achizitionate in 1970 de catre Muzeul de Art
Amplasata in Spatiile Cantacuzine ale Muzeului National Cotroceni, expozitia "Monumentele noastre in creatia graficianului elvetian Anton Kaindl" va fi vernisata azi, la orele 13.00. Aceste gravuri au fost achizitionate in 1970 de catre Muzeul de Arta Craiova si au o deosebita valoare documentara. Prin expunerea lor, organizatorii ofera posibilitatea publicului bucurestean sa vina in contact cu opera unui artist mai putin cunoscut, dar care a apreciat si iubit valorile nationale si culturale ale romanilor.
Pictorul si gravorul Anton Kaindl s-a nascut la Geneva in anul 1872, traind mai apoi la Niederbayern (Bavaria Inferioara). In anul 1921 a fost invitat in Romania de catre Curtea Regala, in speta de catre regina Maria, unde timp de 30 de ani, pana in anul 1951, cand a incetat din viata la Bucuresti a realizat mai multe sute de acuarele si gravuri. "Acestea au infatiaat in special monumente: palate, conace, case, manastiri, schituri, biserici, troite, din aproape toate zonele tarii", precizeaza curatorul expozitia, ce va ramane deschisa pana pe 11 ianuarie 2008, dr. Sebastian Duicu. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.