In urmatorii cinci ani, preturile terenurilor din regiunile limitrofe Bucurestiului vor creste cu 50 - 200%, cel mai mare avans urmand sa fie inregistrat in zonele de sud-est si nord-est, estimeaza reprezentantii companiei de servicii imobiliare Neol
In urmatorii cinci ani, preturile terenurilor din regiunile limitrofe Bucurestiului vor creste cu 50 - 200%, cel mai mare avans urmand sa fie inregistrat in zonele de sud-est si nord-est, estimeaza reprezentantii companiei de servicii imobiliare Neoland Invest. "Cresterea va fi in functie de ceea ce se dezvolta in zilele respective. Terenurile din zonele de nord-est si de sud-est vor inregistra insa cele mai mari cresteri, pentru ca in prezent au cele mai mici preturi", a declarat directorul general al Neoland, Costin Lazar, citat de Mediafax. In acest context, Lazar a subliniat, conform NewsIn: "Consideram ca investitiile in terenuri sunt momentan printre cele mai sigure si profitabile, valoarea terenurilor tranzactionate de noi dublandu-se in mai putin de un an".80% dintre cumparatorii de terenuri sunt speculantiCea mai mare parte a terenurilor tranzactionate in jurul Capitalei sunt extravilane, care, ulterior, sunt trecute in intravilan. "Preturile terenurilor extravilane sunt de pana la 10 ori mai mici decat la cele intravilane. Investitorul trebuie sa plateasca circa un euro pe metru patrat pentru trecerea loturilor de teren dintr-un regim in altul", a precizat Lazar. In aceste conditii, potrivit datelor Neoland Invest, circa 80% dintre cumparatorii de terenuri la ora actuala sunt speculanti. De cele mai multe ori, acestia aleg ca pe o parte din teren sa construiasca in general proiecte rezidentiale, in timp ce o alta parte este revanduta cu scopul de a finanta investitia in proiect.Dascalu si Frumusani, comunele cu cel mai mare potential de crestereLazar a precizat ca localitatile Dascalu si Frumusani, situate la 20 de kilometri de Bucuresti, sunt printre comunele cu cel mai mare potential de crestere a preturilor la terenuri. In prezent, terenurile in extravilan in aceste zone se vand cu 5-10 euro pe metru patrat, in timp ce pentru cele din intravilan preturile ajung la 30-40 euro pe metru patrat. In acelasi "top" al localitatilor cu potential mare al cresterii preturilor terenurilor mai sunt cuprinse localitatile Moara Vlasiei, Gladesti, Caciulati, Ştefanesti. O alta zona cu potential ridicat, in opinia analistilor Neoland, este localitatea Sabareni, unde terenul in extravilan costa in prezent 15-20 euro pe metru patrat, pentru urmatorul an fiind estimata o triplare a acestui nivel, la 50-60 euro pe metru patrat. Aceste sume, mari la prima vedere, sunt inca mici comparativ cu preturile altor zone limitrofe Bucurestiului, unde preturile ajung si pana la 80 euro pe metru patrat in Buftea, sau chiar la 200 de euro pe metru patrat, cum este in cazul Corbeanca.
Compania Neoland Invest, care deruleaza tranzactii imobiliare cu terenuri din zona Capitalei, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de circa 500.000 de euro si tranzactii imobiliare de peste 50 de milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.