Potrivit regulamentului privind evaluarea magistratilor, va fi verificat modul in care procurorii si judecatorii isi exercita atributiile. In urma cu o luna, plenul CSM a adoptat Regulamentul privind evaluarea, acesta fiind trimis pentru publicare la
Potrivit regulamentului privind evaluarea magistratilor, va fi verificat modul in care procurorii si judecatorii isi exercita atributiile. In urma cu o luna, plenul CSM a adoptat Regulamentul privind evaluarea, acesta fiind trimis pentru publicare la Monitorul Oficial. Modificarile legislative din vara anului 2005 au eliminat obligativitatea evaluarii anuale a magistratilor, acest lucru putand fi realizat din trei in trei ani. Totusi, prevederile legislative din 2005 impun ca pana la sfarsitul acestui an sa se realizeze evaluarea tuturor procurorilor si judecatorilor, luandu-se in calcul si activitatea pe anul 2004. In prezent, in instantele din Romania exista 4491 de posturi de judecatori din care 373 sunt vacante, iar parchetele au in schema 2859 de posturi din care 572 sunt neocupate. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.