Biroul federal al FR Box a decis, joi, ca cei trei pugilisti acuzati de tentativa de furt la Chicago, Bogdan Dinu, Ronald Gavril si Iulian Stan, sa fie exclusi din viata sportiva, ca antrenorul Relu Auras sa fie demis si lotul olimpic sa nu se mai pregateasca centralizat.

Aceste decizii vin ca urmare a scandalului declansat dupa ce Dinu, Gavril si Stan au fost acuzati ca au incercat sa fure dintr-un magazin din Chicago, in perioada Campionatelor Mondiale, dar si in urma rezultatelor obtinute de romani, care nu au dobandit nici o medalie la CM si nici nu s-au calificat la Jocurile Olimpice.
Alaturi de antrenorul principal al lotului, Relu Auras, a fost demis si secundul Emil Popa. Un motiv in plus pentru demiterea lui Auras il reprezinta si faptul ca nu mai erau sportivi la lot.
Pugilistii care faceau parte din lotul olimpic desfiintat joi se vor pregati in doua sau trei centre din tara. Antrenorii care vor conduce aceste centre vor fi stabiliti in zilele urmatoare.
Asociatia Internationala de Box Amator (AIBA) a anuntat pe site-ul oficial, in urma cu zece zile, ca Bogdan Dinu (21 ani), Ronald Gavril (21 ani) si Iulian Stan (20 ani) au fost exclusi pe viata din boxul amator si trimisi acasa de la Campionatele Mondiale de box de la Chicago, dupa ce au fost surprinsi incercand sa fure dintr-un magazin. La intoarcerea in tara, cei trei boxeri au declarat ca sunt nevinovati si ca sunt victimele unei neintelegeri, Bogdan Dinu fiind chiar mai radical si afirmand ca totul pare a fi un scenariu pus la cale chiar de presedintele FR Box, Rudel Obreja, caruia sportivul i-ar fi respins propunerea de a trece la profesionism.