Presedintele Traian Basescu trebuie sa "viziteze numaidecat aceasta insula si sa afle la fata locului de planurile de dezvoltare a acesteia pe care le are Ucraina", a declarat, marti, seful statului ucrainean, Viktor Iuscenko, potrivit presei locale.
Presedintele Traian Basescu trebuie sa "viziteze numaidecat aceasta insula si sa afle la fata locului de planurile de dezvoltare a acesteia pe care le are Ucraina", a declarat, marti, seful statului ucrainean, Viktor Iuscenko, potrivit presei locale. In urma vizitei intreprinse in localitatea Belai, infiintata anul trecut pe Insula, liderul de la Kiev a precizat ca problemele acesteia trebuie rezolvate la nivel de stat, pronuntandu-se in favoarea finantarii anuale a lucrarilor de amenajare si a introducerii ei in regim turistic.
Presedintele ucrainean a dispus, de asemenea, demararea unor lucrari de "inverzire" a Insulei, oferind si un exemplu personal in acest sens, prin sadirea unui pin. Insula Serpilor face, in prezent, obiectul unui litigiu intre partile romana si ucraineana, problema delimitarii platoului continental si a zonelor economice exclusive ale Romaniei si Ucrainei in Marea Neagra aflandu-se in atentia Curtii Internationale de Justitie de la Haga din 2004. (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.