Medicii pleaca din spitale, profesorii se duc la cules capsuni, totusi sindicatele sint dispuse sa-i sacrifice din nou, la salarii, pe oamenii cu diploma.

Dispretul nesimtit fata de cei care au carte in tara asta loveste tot mai pericu
Medicii pleaca din spitale, profesorii se duc la cules capsuni, totusi sindicatele sint dispuse sa-i sacrifice din nou, la salarii, pe oamenii cu diploma.

Dispretul nesimtit fata de cei care au carte in tara asta loveste tot mai periculos in siguranta nationala. Guvernul Tariceanu se face ca nu vede ca spitalele isi pierd medicii, care isi iau lumea in cap, iar profesorii prefera sa semneze condica pe cimpiile Spaniei, unde invata capsunile algebra si romana. Liderii de sindicat, bintuiti si azi de vorbele lui Miron Cozma din perioada lui luciferica, "Noi muncim, nu gindim!", au dat in aceeasi orbire populista, din calcule de supravietuire la fel de vinovate ca strategia preelectorala a Guvernului. Cu o nerusinare asemanatoare aceleia a barbatilor care s-au oplosit in barcile de salvare ale Titanicului in locul copiilor si al femeilor, Guvernul si nobilimea sindicala isi lanseaza pe tacute barcile la apa, mizind pe ideea ca nimeni nu are timp sa observe ca in scurt timp nu va mai avea cine sa tina Romania pe linia de plutire.

N-am nimic cu maririle populiste de salarii, daca avem un buget pe care-l tine cureaua. Dar inainte de a hotari ca oamenii cu facultate trebuie sa mai astepte pentru a promova de la o chenzina de mizerie la una de supravietuire, fiindca sint putini si nu fac urit, n-ar fi trebuit ca autorii strategiei aminarii sa calculeze cit pierdem ignorindu-i pe acesti putini?

Simplul semnal al aminarii are un efect social pervers. Rastoarna scara de valori pina intr-atit incit un absolvent de facultate devine tinta ridiculizarii publice fiindca i-a placut cartea. Mai grav e ca din aceasta cauza oricine vrea sa obtina prin impostura o diploma de studii superioare sau un doctorat in Romania gaseste imediat oferte universitare pe alese, in functie de banii pe care candidatul e dispus sa-i cheltuiasca. Prin sita academica trece, cu bani sau cu perseverenta, orice bou care vrea sa ingroase din orgoliu numarul celor carora le place cartea in Romania. Cind Stalin a ocupat o parte din Polonia, prima lui grija a fost sa lichideze elitele pentru a fi sigur ca ii va ingenunchea si ii va deznationaliza pe polonezi. Neostalinismul autohton consta in dispretuirea elitelor pina la a le face sa emigreze.

Or, singura sansa a unei Romanii care se scufunda in apele imposturii e ca intelectualii care n-au plecat sa treaca peste tot ceea ce ii separa pentru a se coaliza impotriva dobitocilor care ne condamna la o moarte lenta, dar sigura, pe fiecare in parte si pe toti laolalta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.