Dupa a€žsuccesele" inregistrate de boxul amator romanesc la Chicago, culminand cu incidentul in care au fost implicati cei trei pugilisti care au incercat sa a€žfenteze" o nevinovata casa de marcat, si halterele din spatiul carpat
Dupa a€žsuccesele" inregistrate de boxul amator romanesc la Chicago, culminand cu incidentul in care au fost implicati cei trei pugilisti care au incercat sa a€žfenteze" o nevinovata casa de marcat, si halterele din spatiul carpato-danubiano-pontic sunt pe cale sa puncteze decisiv la capitolul a€žimagine". Clasat pe locul patru (categoria 85 de kilograme) la Campionatele Mondiale de Haltere de la Bangkok, Valeriu Calancea a fost depistat pozitiv! Cel putin asta ar indica a€žproba A" a controlului antidoping efectuat in luna septembrie la fata locului, chiar daca sportivul roman s-a declarat nevinovat.  
SILENZIO GANTERA. Cum era de asteptat, oficialii IWF (Federatia Internationala de Haltere) au respectat uzantele, refuzand sa faca publice datele problemei. a€žChiar daca as cunoaste situatia, nu as avea voie sa comentez. Nu stiu daca proba A a fost pozitiva. Trebuie sa respectam procedurile. Pot doar sa va spun ca in acest moment federatiile in cauza au fost informate despre cazurile de dopaj, iar in cel mult doua saptamani trebuie sa anunte daca vor sa se analizeze si probele B", a declarat pentru Mediafax Attila Adamfi, directorul de competitii al IWF. Pare-se ca informatiile cu pricina nu au ajuns inca la forul tutelar al halterelor din tara noastra, secretarul general Gheorghe Diaconu precizand ca nu a primit nici o instiintare oficiala in cazul de fata. Nici Comitetul Olimpic si Sportiv Roman nu a fost informat despre un posibil caz de dopaj in care sa fie implicat Valeriu Calancea. a€žNoi nu vom fi contactati decat dupa ce totul va deveni oficial. Pana atunci, corespondenta se poarta intre IWF si Federatia Romana de Haltere", a adugat Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR.  
Originar din republica lui Vladimir Voronin, Valeriu Calancea a fost naturalizat, obtinand pentru Romania titlul de campion mondial in 2003. Calancea, in varsta de 27 de ani, a mai castigat doua medalii de aur si una de bronz la Campionatele Europene de Haltere ce s-au desfasurat la Strasbourg in luna aprilie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.