Piata locala a fondurilor deschise de investitii va atinge in urmatorii 3-5 ani o pondere de 1-2% din PIB, comparativ cu nivelul actual de 0,2%, cu mult sub cotele de pe alte piete europene, potrivit presedintelui Raiffeisen Asset Management, Mihail
Piata locala a fondurilor deschise de investitii va atinge in urmatorii 3-5 ani o pondere de 1-2% din PIB, comparativ cu nivelul actual de 0,2%, cu mult sub cotele de pe alte piete europene, potrivit presedintelui Raiffeisen Asset Management, Mihail Ion. "In valoare absoluta, anticipez ca piata fondurilor deschise de investitii se va situa intre 1-2 miliarde euro la finele intervalului de 3-5 ani'', a spus Ion.
Potrivit datelor Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv, activele nete ale fondurilor deschise si inchise de investitii au inregistrat la finele primelor noua luni o crestere de 20,1%, la 1,043 miliarde de lei.
Pe segmentul fondurilor deschise, activele au urcat in perioada ianuarie-septembrie, cu 36,6%, la 865 milioane de lei, informeaza Mediafax.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.