Conducerea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) a prezentat ieri bilantul institutiei pe primele luni ale anului in curs. Numarul foarte mare de controale efectuate de inspectorii ANAF, aproape 87.000, a dat rezultate: aproape 2.000 de
Conducerea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) a prezentat ieri bilantul institutiei pe primele luni ale anului in curs. Numarul foarte mare de controale efectuate de inspectorii ANAF, aproape 87.000, a dat rezultate: aproape 2.000 de milioane de lei sume suplimentare atrase la bugetul consolidat, bunuri si sume confiscate de aproximativ 18 milioane lei si peste 29.000 de amenzi contaventionale, in suma de 40 milioane de lei. Pentru 423 de cazuri mai grave s-au facut sesizari penale, prejudiciul constat de inspectori ridicandu-se la circa 300 de milioane de lei. In comparatie cu perioada similara a anului trecut, ANAF a inregistrat o crestere a veniturilor atrase de inspectia fiscala cu 33,5%. Presedintele ANAF, Daniel Chitoiu (foto), a declarat ca, prin imbunatatirea capacitatii administrative, s-a inregistrat o crestere fata de 2006 de 1,34% din produsul intern brut, in conditiile in care angajamentul ANAAF era de 1% pentru tot anul.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.