Conform Ministerului Apararii, echipajul elicopterului prabusit era format din comandorul Nicolae Bucur si locotenentul Ionel Craiu, piloti, si maistrul militar Alexandru Adrian Ticea, mecanic de bord.
Comandorul Nicolae Bucur, nascut la data d
Conform Ministerului Apararii, echipajul elicopterului prabusit era format din comandorul Nicolae Bucur si locotenentul Ionel Craiu, piloti, si maistrul militar Alexandru Adrian Ticea, mecanic de bord.
Comandorul Nicolae Bucur, nascut la data de 1 aprilie 1958, in Bucuresti, avea la activ 2700 ore de zbor, dintre care 800 pe acest tip de elicopter. Era ofiter din anul 1981, pilot clasa I, instructor in toate conditiile de zbor, fiind incadrat pe functia de comandant grup elicoptere. Era casatorit si tatal a doua fete. Locotenentul Ionel Craiu s-a nascut la data de 10 octombrie 1980, la Iasi. Era ofiter din anul 2003, pilot neclasificat, avea 175 de ore de zbor si era incadrat pe functia de pilot. Era casatorit si nu avea copii.
Maistrul militar clasa a II-a Adrian Alexandru Ticea s-a nascut la data de 13 iulie 1971, la Targu-Ocna, si avea 360 de ore de zbor. Era maistru militar din anul 1994, incadrat ca mecanic de bord. Era casatorit si nu avea copii.
Elicopterul de tip IAR 330 Puma Socat, care apartinea Bazei 90 Transport Aerian Otopeni, executa un zbor de instructie pe timp de noapte, fara munitie la bord. Pilotul elicopterului a reusit sa evite, potrivit Rompres, un depozit plin cu azotat de amoniu si cateva rezervoare cu motorina, aflate la mai putin de o suta de metri de locul impactului cu solul. Teodor Melescanu, ministrul Apararii, a declarat, ieri, la Campia Turzii, ca elicopterul prabusit a fost verificat atent, din punct de vedere tehnic, inainte de zbor, motiv pentru care nu are nici un repros de facut. Potrivit ministrului Apararii, elicopterele militare de tip Puma Socat vor ramane la sol pana cand se va stabili daca a fost vorba de o problema tehnica sau de o eroare de pilotaj. (D.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.