Compania Darian, lider pe piata autohtona de evaluare, estimeaza pentru 2007 o cifra de afaceri de peste 3 milioane de euro, in crestere cu 50% fata de 2006. Compania a avut in primele 9 luni ale acestui afaceri de peste 2,55 milioane de euro.
"Am reusit sa obtinem pana la sfarsitul lui septembrie cresterea de aproape 30% pe care ne-o propusesem pentru tot anul", a declarat Adrian Crivii, directorul general al Darian.
Daca in 2006 compania incheiase aproximativ 12.000 de contracte , in primele 9 luni ale acestui an numarul acestora s-a ridicat la 16.000. "Dupa cum ne si asteptam, mare parte din crestere se datoreaza dezvoltarii pietei creditelor ipotecare". Anul acesta, peste 70% din cifra noastra de afaceri provine din segmentul evaluarilor de retail, adica de la clientii bancilor care contracteaza un imprumut ipotecar si au nevoie de o evaluare a proprietatii", a precizat Crivii. Reprezentantul Darian crede ca piata serviciilor de evaluare se va ridica pana la finele anului la aproximativ 15 milioane de euro.
Compania a deschis inca cinci birouri, pe langa celelalte 15 functionale la sfarsitul anului trecut, in orasele: Ploiesti, Pitesti, Baia Mare, Resita si Bacau.
Darian numara in prezent 72 de angajati, fata de 45 la sfarsitul lui 2006.