Actiunile companiilor din grupul Rompetrol listate la BVB si piata Rasdaq s-au apreciat puternic in momentul in care a inceput conferinta sustinuta de Dinu Patriciu, presedintele grupului.
Presedintele Rompetrol a lansat ieri, in cadrul unei con
Actiunile companiilor din grupul Rompetrol listate la BVB si piata Rasdaq s-au apreciat puternic in momentul in care a inceput conferinta sustinuta de Dinu Patriciu, presedintele grupului.
Presedintele Rompetrol a lansat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, acuze dure la adresa unor firme de constructii care opereaza in domeniul infrastructurii, in contextul vehicularii in presa a unor interese legate de acapararea pietei din domeniul bitum-ului polimerizat, folosit pentru constructia drumurilor autohtone, a informat NewsIn.
Astfel, daca actiunile Rompetrol Rafinare au inceput sedinta in scadere, in ton cu piata, iar inaintea orei 12 se tranzactionau la cotatia de 0,105 lei, dupa inceperea conferintei, la ora 12, acestea au inregistrat un avans brusc, dar au inchis sedinta in scadere cu 0,93%, pana la cotatia de 0,10 lei.
Titlurile celeilalte companii din grupul Rompetrol listate la BVB, Rompetrol Well Services, se tranzactionau anterior orei 12 la pretul de 1,43 lei, in stagnare fata de miercuri, iar in timpul conferintei au urcat pana la 1,52 lei, cu 6,29% peste pretul de inchidere de miercuri, si au inchis cu 1,4% in plus, pana la cotatia de 1,45 lei.
Actiunile Rompetrol Bucuresti, listate pe Rasdaq, se tranzactionau inaintea conferintei la cotatia de 0,176 lei, in crestere cu 2,92% fata de sedinta anterioara, iar dupa ora 12 s-au apreciat puternic cu 16,96%, dar la sfarsitul sedintei au inregistrat un avans brusc de 7,02%, pana la cotatia de 0,18 lei.
Rompetrol Rafinare SA Constanta estimeaza pentru acest an un profit net de 6,57 milioane dolari, in conditiile in care compania a inregistrat in 2006 o pierdere de 45,95 milioane lei. Tot pentru anul acesta, compania estimeaza o cifra de afaceri de 1,98 miliarde dolari, cand afacerile companiei au fost de 2,20 miliarde dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.