Autoritatile vor initia, in perioada imediat urmatoare, procedurile privind privatizarea a doua dintre cele trei complexuri energetice din Oltenia, a declarat, ieri, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian. "Impreuna cu Autoritatea pentr
Autoritatile vor initia, in perioada imediat urmatoare, procedurile privind privatizarea a doua dintre cele trei complexuri energetice din Oltenia, a declarat, ieri, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian. "Impreuna cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, vrem sa pornim privatizarea pentru doua complexuri. Unul cu siguranta va fi Isalnita (n.r. - Craiova), iar celalalt Turceni sau Rovinari. Procesul de vanzare trebuie initiat foarte rapid", a spus Vosganian. El a mentionat ca in scurt timp va fi finalizata privatizarea la termocentrala Braila, urmand ca si la termocentralele Doicesti si Borzesti procesul sa fie finalizat in perioada urmatoare. Preturile la energia electrica ar putea sa nu creasca la 1 ianuarie 2008, ca urmare a punerii in functiune a reactorului al doilea al centralei nucleare de la Cernavoda a mai declarat ministrul Economiei. Acesta a aratat, totodata, ca lansarea Unitatii 2 a centralei de la Cernavoda - care produce energie cu costuri reduse - ar putea determina inchiderea unor termocentrale, a caror functionare necesita cheltuieli ridicate. Reamintim ca, reprezentantii Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) au afirmat, la jumatatea lunii octombrie, ca pretul energiei furnizate populatiei ar putea creste la 1 ianuarie 2008, daca evaluarea periodica a costurilor de productie, transport si distributie va justifica majorarea tarifelor. Cea mai recenta majorare a tarifelor la energia electrica a avut loc la 1 aprilie, cand preturile au crescut cu aproximativ 4%. (F.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.