La Senat si la Camera au inceput verificarile administrative privind parlamentarii chiriasi.

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, peremistul Lucian Bolcas, ne-a precizat ieri ca a solicitat serviciilor administrative ale institutiei sa verifice situatia tuturor deputatilor care primesc bani pentru chirie. „In Biroul Permanent de miercuri nu s-a discutat nimic, pentru ca la ora respectiva nu aveam cunostinta de cele aparute in «Academia Catavencu». Solicitarea de verificare am facut-o dupa ce am vazut materialul din presa", ne-a declarat Bolcas. Peremistul a mai precizat ca, in situatia in care se vor confirma cele aparute in presa, „cei in cauza pot fi suspectati ca au comis infractiunea de fals in declaratii si atunci ne putem adresa Parchetului".

Un magistrat de la Curtea Constitutionala, care a dorit sa-si pastreze anonimatul, sustine insa ca exista portite de scapare: „In Legea nr. 96/2006 se stipuleaza ca beneficiaza de chirie senatorii si deputatii care nu au domiciliul in Bucuresti. Nu se face nici o referire la proprietati. Deci respectivii nominalizati de presa sint acoperiti de lege, sint in legalitate daca pe actul de identitate au trecuta o adresa din provincie. Din punct de vedere moral, da, este problema mare, dar justitia nu sanctioneaza asta".

La Senat, presedintele Nicolae Vacaroiu ne-a declarat ca i-a dat „de la prima ora a diminetii" dispozitie secretarului general sa verifice situatia senatorilor care locuiesc cu chirie in Bucuresti si ca nu a fost gasit nimeni in neregula.