Compania ceha Snowhill, care va reamenaja cateva partii de schi in Romania, intentioneaza sa investeasca 37,2 milioane de euro intr-o viitoare expansiune, potrivit The Prague Daily Monitor.
Compania doreste sa aiba 10 hoteluri si o agentie de turism in urmatorii doi ani in Cehia si vrea sa investeasca in reconstructia statiunilor de schi din Romania, Bosnia si Slovacia.
Primele patru statiuni de schi din Romania care vor fi reamenajate de compania ceha sunt Parang, Patinis, Muntele Mic si Straja. Modernizarea partiilor din aceste statiuni care va cuprinde, printre altele, montarea de instalatii de tranport pe cablu ar putea dura patru ani.
In prezent, Snowhill detine patru hoteluri cu 250 de paturi si ar putea achizitiona inca sase hoteluri cu o capacitate totala de cel putin 1.500 de paturi.
Snowhill este partenerul Federatiei Internationale de Schi (FIS) pentru Campionatul Mondial de Schi Alpin care va avea loc in 2009 la Jested, Cehia, urmand sa se ocupe de amenajarea pistelor. Compania ceha este cel mai mare detinator de statiuni de schi din Cehia.