Sigur, credinciosii se intreaba daca au mai avut loc minuni in vremea noastra. Ce rost are minunea? Haideti sa vedem ce spune Parintele profesor doctor Gheorghe Ispas, parohul Bisericii Sfantul Mina din Bucuresti, despre acest lucru. "De ce e necesara minunea? Sa retinem faptul ca adevaratele minuni nu se pot contesta stiintific, nici nu se pot explica in forma noastra lingvistica, ele depasind puterea noastra de intelegere. Minunile au legatura cu credinta. Cei care vin sa se roage sfantului sunt oameni credinciosi, iar eu cred ca si faptul ca ei vin si se deschid nemuririi tot minune se numeste. Sunt diferite nevoi, necazuri, boli, pentru luminarea mintii la examene. Este necesara indreptarea sufleteasca si hotarare ferma de indreptare, cu parere de rau pentru greseli, pocainta. Acesta este primul pas. Evitam sa aducem la cunostinta minunile, pentru ca Dumnezeu face mereu minuni si credinciosii au bucuria ca rugaciunile lor au fost ascultate in chip minunat. Recent, acum vreo trei saptamani am luat cunostinta de o minune. A sosit o familie din apropierea Capitalei la noi si ne-a cerut sfatul, pentru ca stia ca sfantul Mina ajuta celor pagubiti. Masina familiei fusese furata. Noi, ca preoti, le-am spus sa-si deschida sufletele cu credinta deplina sfantului si sa se roage pentru ajutor. La cateva zile au venit din nou si ne-au spus in felul urmator: "Avem un semn deosebit si masina s-a gasit".


Undeva, departe, in tara, s-a prezentat la politia localitatii un tanar cu o masina si cu cheile in mana. A lasat-o in fata politiei si striga cat il tineau puterile: "Luati-o si lasati-ma! Da-ti-o inapoi si lasati-ma!". La insistentele politistilor, el a marturisit ca ii aparea cineva frumos si luminos la chip in timpul noptii, il destepta si ii spunea: "Du-o inapoi! Nu se cuvine! Du-o inapoi!". Nu a dus-o prima data, dar cand s-a repetat nu a avut ce face si a adus masina inapoi. S-au minunat autoritatile si cercetand au ajuns la familia aceasta de care va spun.

A venit proprietarul si a multumit sfantului. Noi am ramas uimiti de cum lucreaza sfantul in taina. Dar noi nu trebuie sa cautam minunea ca sa ne putem misca sufleteste. Hristos s-a jertfit si a inviat pentru noi, si este cea mai mare minune dovedindu-se dumnezeirea sa peste veacuri.

Cei credinciosi slujesc lui Dumnezeu cu inima curata chiar daca nu vad cu ochii lor o minune", a incheiat parintele paroh Gheorghe Ispas.