Dupa ce vacarii s-au plans de cota de lapte prea mica, Comisia Europeana (CE) ar putea suplimenta cota cu pana la 5 % pentru fiecare stat membru. „Cresterea graduala ar putea fi aplicata pana in 2013 cand, potrivit discutiilor din cadrul Comis
Dupa ce vacarii s-au plans de cota de lapte prea mica, Comisia Europeana (CE) ar putea suplimenta cota cu pana la 5 % pentru fiecare stat membru. „Cresterea graduala ar putea fi aplicata pana in 2013 cand, potrivit discutiilor din cadrul Comisiei, sistemul de cota ar putea fi eliminat“, a declarat, ieri, Dacian Ciolos, ministrul agriculturii, la o conferinta organizata de Patronatul din Industria Laptelui.

Potrivit acestuia, cota de lapte asigura o anumita stabilitate a preturilor si o repartizare geografica a producatorilor. Daca va fi eliminata, exista riscul ca productia de lapte sa fie comasata doar in anumite zone, de exemplu, acolo unde achizitia furajelor nu este o problema.

Cat priveste fermierii care au investit in exploatatii de productie a laptelui, acestia vor primi o suplimentare a cotei alocate pentru livrari, pana la 20 noiembrie, potrivit lui Lucian Elisei, directorul general al Departamentului de Alocare a Cotelor de Lapte (DACL), citat de Mediafax.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.