Cancerul macina de aproape un an un baietel de 2 ani si jumatate. Cele opt cure de citostatice pe care Andrei le-a suportat de cand diagnosticul a fost pus au facut o amintire din copilul grasut si plin de viata.


Neuroblastom abdomi
Cancerul macina de aproape un an un baietel de 2 ani si jumatate. Cele opt cure de citostatice pe care Andrei le-a suportat de cand diagnosticul a fost pus au facut o amintire din copilul grasut si plin de viata.


Neuroblastom abdominal. Cancer. Acest diagnostic crunt a fost trecut in dreptul unui sufletel de doi ani jumatate. Andrei Marian Nenetu a fost, pana la inceputul acestui an, un copil vioi, cu mare pofta de viata, care tinea in manutele lui mici intreaga fericire a unor parinti mandri de bucuria data de Dumnezeu.


SEMNE. Dupa Sarbatorile de iarna, baietelul a inceput sa slabeasca vizibil, jucariile nu-l mai incantau si obrajorii i-au palit. Doctorul care l-a consultat prima oara a pus simptomele pe seama plecarii tatalui micutului, crezand ca este doar o depresie temporara a baiatului. Domnul Nenetu a mers pentru trei luni in Italia cu serviciul.  Cand controale mai amanuntite au dat la iveala cumplitul rezultat, acesta s-a intors in tara pentru a lupta din toate puterile pentru fiul sau.


TUMORI. Familia Nenetu e din Craiova. De mai bine de un an stau insa in gazda in Bucuresti pentru a fi alaturi de Andrei, internat in sectia de pediatrie a Spitalului "Marie Curie". Viata lor inseamna acum citostatice, operatii, tumori si multa speranta pentru fiul lor care la numai doi ani le suporta cu mult curaj. "La 30 mai, Andrei a fost operat. Pana atunci a fost tinut sub tratament chimioterapeutic. Dupa operatia de extirpare a tumorii din abdomen, ni s-a spus ca e bine, ca nu va mai avea probleme. N-a fost sa fie...", spune cu tristete mama baiatului, Mihaela Nenetu. In august, dusmanul si-a facut din nou aparitia in trupul slabit al copilului. De data aceasta cu si mai mare inversunare: tumora a invadat practic abdomenul lui Andrei. "Nu i s-a mai dat nici o sansa. Dar dupa ce am luptat atata timp, nu puteam renunta", povesteste mama.


SANSÃ…. Tratamentul, a patra cura de citostatice mai exact, a inceput sa dea rezultate, iar acum starea lui Andrei e mult mai buna. Totusi, viata lui e pe muchie de cutit. Un transplant medular ar inclina balanta decisiv in favoarea lui si Andrei ar putea redeveni baietelul cu ochii plini de soare. Costul unei astfel de operatii in strainatate este in jur de 120.000 de euro, o suma imensa pentru familia Nenetu. "Eu sunt economista, dar acum mi-am prelungit concediul de maternitate pana la 3 ani, asa ca nu lucrez. Lunile acestea am cheltuit enorm pentru a lupta din toate puterile cu boala. Suma pentru operatie este imensa pentru posibilitatile noastre", recunoaste abatuta mama lui Andrei.
Acesteia si sotului ei le-a mai ramas speranta. Credinta ca oameni cu suflet bun vor pune capat suferintei unui copil nevinovat care mai are o sansa la viata.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.