Distribuitorul IT&C ProCa, membru al grupului RTC Holding, a raportat pentru primele noua luni un avans de 20% a afacerilor in comparatie cu perioada similara a anului trecut, ajungand la un rulaj de 24 milioane de euro, a anuntat ieri compania.
Cresterea vanzarilor a fost influentata de expansiunea pietei de IT&C, cat si de branduri de tip A care si-au majorat influenta in Romania.
"Practic, politica noastra de a ne focusa pe branduri premium s-a dovedit castigatoare. In plus, una din cele mai importante pariuri pe care le-am facut in 2007 este contractul de distributie a consumabilelor HP", a declarat directorul executiv al ProCA, Sorin Stancu.
Unul dintre brandurile care s-au incadrat in cresterea prefigurata la inceputul acestui an este Sony, ProCA reusind sa vanda camere foto, video si accesorii Sony in valoare de aproximativ 500.000 de euro in primele noua luni din 2007, de cinci ori mai mult decat in aceeasi perioada a lui 2006.
Potrivit oficialului ProCA, piata monitoarelor CRT-urilor a pierdut teren considerabil in fata LCD-urilor. Din totalul monitoarelor vandute in primele noua luni din 2007, aproape 2% il reprezinta CRT-urile, iar restul LCD-urile. Pe acest segment de business, ProCA a realizat o cifra de afaceri de cinci milioane euro prin vanzarea brandurilor Phillips, Benq si Aoc. ProCA isi desfasoara activitatea pe piata romaneasca din 1995. Societatea a devenit membru RTC Holding in 2005, iar de anul trecut, ProCA este compania de distributie IT&C a grupului RTC. RTC Holding BV a cumparat anul trecut 27% din capitalul social al distribuitorului de produse IT ProCA, de la fostul director al companiei, Cristian Falcutescu, care si-a lichidat in felul acesta intreaga participatie. RTC si-a majorat participatia la 87,99%. Asociatii au hotarat si revocarea lui Falcutescu din functia de administrator al companiei. In 2006, ProCA Romania a realizat o cifra de afaceri de 36 milioane euro. Pentru 2007, ProCA si-a propus o crestere cu 40 de procente a afacerilor pana in jurul valorii de 50 de milioane de euro.