Presedintele Basescu a fost, asadar, din nou in Norvegia. S-a intors la locul faptei, cum spun criminalistii. Dl Basescu Traian a fost cercetat in "Dosarul flota" tocmai pentru contractele navelor transferate pe doi bani la o companie de navigatie norvegiana. Cand era ministru peste Transporturi, dl Basescu Traian detinea si functie in Consiliul de Administratie la Klavenes, care manageria cu pricepere si pierdere pentru Petromin navele cele mai bune ale companiei romanesti. Dosarul cu 80 de invinuiti a fost ingropat, iar cercetatul Basescu, fara cazier, s-a intors cu fruntea sus si tupeul cunoscut in Norvegia. Nu la reconstituire, cum se face in penal, care n-a mai fost, ci ca presedinte al Romaniei, tara cu flota scufundata. Mi se pare firesc ca regele Norvegiei sa-l primeasca pe dl Basescu Traian cu toate onorurile cuvenite unui om care a facut servicii reale Tarii Fiordurilor, imbogatindu-i patrimoniul cu nave bune si foarte, foarte ieftine.


Nu stiu daca presedintele scufundac de nave i-a povestit consilierei blonde ceva din aventura banoasa din Norvegia, pe cand administra teribilul management pentru care Petromin a varsat la Klavenes peste 14 milioane de dolari, din care, ma intelegeti... ca noi suntem romani. Ceva, adica esenta, fata de Plescoi, tot a retinut printre suspine: ca de acolo ies bani frumosi si, ca atare, trebuie sa fie... democratie, adica... republica. Exact ca la noi acasa, unde, daca torni asfalt, iese aur, iar parcatul masinii este mai rentabil decat fabricarea ei.


Poti sa o contrazici pe fata blonda? Argumentele din logica ei simpla, din popor, sunt imbatabile si, in plus, emana din experienta ocupantului de la Cotroceni. Din tolba de cadouri aduse natiunii de Capitanul Val-Vartej din Norvegia raman pentru posteritate interpretarile pe care le-a dat la procesul pierdut in cauza "Tiganca imputita". Ramanand cu  acuza de discriminare rasiala, Basescu Traian considera asta o dovada ca justitia e independenta in Romania.

La fel de independenta ca si in cazul pulverizarii Dosarului Flota, in care prejudiciul a fost exact zero. Un Zau de zero!

Traiasca Republica Norvegia si regele hotilor din Romania!