SOC.Compania braziliana Petrobras a descoperit un zacamant de petrol de opt miliarde barili, in zona pe care o exploateaza in Oceanul Atlantic, regiunea Tupi din golful Santos, a anuntat presedintele companiei Sergio Gabrielli. Actiunile compan

SOC.Compania braziliana Petrobras a descoperit un zacamant de petrol de opt miliarde barili, in zona pe care o exploateaza in Oceanul Atlantic, regiunea Tupi din golful Santos, a anuntat presedintele companiei Sergio Gabrielli. Actiunile companiei braziliene au crescut cu 15 la suta pe Bursa de Valori din Sao Paulo."Brazilia se poate transforma intr-o tara exportatoare de petrol, cu o forta similara cu cea a tarilor arabe sau a Venezuelei. Sansele tarii se pot schimba radical", a declarat primul ministru brazilian, Dilma Rouseff. Petrobas detine 65 la suta din capitalul regiunii, in timp ce britanicii de la BG Group detin 25 la suta, iar portughezii de la Galp Energia au 10 la suta. In 2006, rezervele totale de petrol si gaz ale Braziliei erau, conform Petrobras, de 10,573 miliarde barili echivalent petrol (BEP).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.