Sase fosti angajati al unui crematoriu din Nuremberg au fost gasiti vinovati de o instanta din Germania pentru ca, ani de zile, au furat aurul dentar ramas dupa incinerarea persoanelor, membrii grupului fiind acuzati de tulburarea linistii celor morti.

Barbatii, cu varstele cuprinse intre 29 si 54 de ani, au colectat si vandut aurul ramas dupa incinerare, facand un profit de 135.000 de euro, dupa ce au vandut metalului pretios bijutierilor. Barbatii au fost acuzati de furt si de tulburarea linistii mortilor in timp ce lucrau in crematoriul din Nuremberg.

Judecatorul Matthias Held i-a condamnat pe cei sase la inchisoare intre 9 si 20 de luni si la platirea unei amenzi totale de 35.000 de euro, insa pedepsele au fost suspendate pentru ca acestia nu mai aveau antecedente penale. In timpul procesului, sefii companiei de pompe funebre si ai crematoriului au marturisit ca ei credeau ca aurul s-a topit sau s-a evaporat in timpul procesului de incinerare. Insa daca ar fi stiut ca acesta ramane dupa incinerare si ei l-ar fi strans si vandut, iar banii obtinuti i-ar fi investit in intretinerea incineratorului.