Vizita delegatiei romåne la Roma, condusa de premierul Calin Popescu Tariceanu, a devenit „istorica“. Si asta nu datorita intålnirii cu Papa Benedict al XVl-lea. Institutiile implicate in organizarea evenimentului, SIE, MAE,
Vizita delegatiei romåne la Roma, condusa de premierul Calin Popescu Tariceanu, a devenit „istorica“. Si asta nu datorita intålnirii cu Papa Benedict al XVl-lea. Institutiile implicate in organizarea evenimentului, SIE, MAE, MIRA, o parte din responsabilii de la Guvern, si-au dat masura incompetentei.

Costica Argint, presedintele unei asociatii a rromilor din Italia, a devenit celebru dupa ce a dat mana cu premierul Tariceanu si ministrul Cioroianu. Celebritatea provine din faptul ca Argint a reusit aceasta „performanta“ in pofida faptului ca are un mandat european de arestare. A ajuns in Italia dupa ce a cerut azil politic, sustinand ca in Romania este discriminat. Purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spatar, ne-a declarat, ieri, ca timpul a fost prea scurt ca premierul Calin Popescu-Tariceanu sa fie informat de structurile specializate de faptul ca la intalnirea cu reprezentantii asociatiilor de romani va veni si Costel Argint. Reprezentantii asociatiilor, printre care si Argint, care au luat parte la eveniment au fost selectati „cu atentie“ de catre responsabilii din Ambasada Romaniei. Eve nimentul s-a desfasurat la prestigioasa institutie Academia di Romania (Academia romana din Roma), situata in apropierea Ambasadei Romaniei.

Sfaturile pretioase au fost ignorate?
La finalul discutiei, Costica Argint a declarat presei ca intentiona sa il astepte pe premierul Tariceanu, la Roma, pe traseu, „cu rosii si oua“, nemultumit de lipsa sprijinului statului roman, dar ca a renuntat dupa ce a discutat cu reprezentantii Guvernului. Tariceanu a fost avertizat de acest lucru, potrivit unei note cu circuit intern publicata de „Gardianul“, semnata de insarcinatul cu afaceri de la ambasada, Radu Horumba. Costica Argint a sustinut ca s-a intalnit, la Roma, cu seful de Cabinet al premierului, Mihnea Constantinescu, pentru o discutie prealabila intalnirii cu primul-ministru privind problemele rromilor, fapt confirmat de guvern.

„Incercam sa gasim solutii de ambele parti pentru rezolvarea situatiei comunitatii romanesti pe teritoriul italian. Deocamdata, suntem pe drumul cel bun. Am gasit o deschidere neasteptata din partea Guvernului Romaniei“, a spus liderul rromilor din Italia, potrivit Mediafax. Dupa discutii, premierul Tariceanu l-a felicitat pentru modul in care a vorbit. „Va felicit pentru modul in care ati vorbit. Foarte concis, foarte coerent si v-am urmarit cu mare placere“, i-a spus Tariceanu lui Argint.
Peisajul intalnirii a fost colorat de o femeie de etnie rroma, prezentata ca „Regina Rromilor din Europa“, care a cerut teren pentru „nomazi“.

Cioroianu l-a luat pe 'NU>> in brate
La randul sau, Cioroianu a negat, ieri, ca s-a intalnit cu Argint. „Ministrul afacerilor externe, Adrian Cioroianu, nu s-a intalnit si nici nu a purtat o discutie particulara cu domnul Costica Argint. Domnul Argint a fost unul dintre participantii la intalnirea delegatiei romane cu reprezentantii asociatiilor romanilor din Italia“, se arata intr-un comunicat al MAE. Imaginile de la intalnirea delegatiei romane cu asociatiile romanesti releva insa contrariul. Cioroianu a discutat fata in fata cu Argint, cu mana pe umarul interlocutorului, de parca ar fi tovarasi vechi. Asa s-a nascut si ieratarea pe care liderul rromilor i-a dat-o sefului MAE, care a declarat dupa incidentul cu Mailat ca i-ar deporta pe infractori in desertul egiptean. „Numai cine nu munceste nu greseste“, i-a spus acesta ministrului. In acelasi timp, Cioroianu a declarat, ieri, la un seminar despre respectarea drepturilor omului si propaganda in contextul incidentelor din relatiile romano-italiene, ca nu considera ca demisia sa ar rezolva criza din Italia, raspunzand unei intrebari a unui reprezentant al Romani CRISS.

Prostituatele scapa de expulzari
Comitetul provincial pentru ordine si siguranta publica din Pescara (Abruzzo, centru) a decis miercuri ca prostituatele romane nu fac parte din categoria cetatenilor comunitari vizati de decretul-lege privind siguranta, adoptat de Guvernul italian.
„Nu am intalnit conditiile prevazute de actul normativ, nu exista motivele de siguranta publica despre care se vorbeste (in decret), din moment ce in Italia prostitutia nu este considerata o infractiune“, a declarat prefectul Fulvio Rocco. Un roman de 21 de ani a fost arestat, miercuri, in apropierea orasului italian Pescara, sub acuzatia ca ar fi incercat sa violeze o italianca de 44 de ani care se plimba pe o plaja, relateaza PrimaDaNoi.it.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.