Terminalul Apple a fost lansat pentru prima dată in Statele Unite, in data de 29 iunie, iar de atunci s-au comercializat peste 1,4 milioane de exemplare. In Statele Unite telefonul Apple iPhone se comercializează exlusiv prin operatorul AT&T Inc. Apple iPhone se comercializează și in Romania, incepand cu 5 octombrie, dar nu printr-o rețea unică. Telefonul se găsește la mai multe magazine online, cu prețuri care se invart in jurul valorii de 600 de euro, fără TVA.
Imediat după ce compania clujeană Arobs Transilvania Software a anunțat că importă iPhone in Romania, Integrated Romanian Information Systems (I.R.I.S.), importatorul și distribuitorul oficial al produselor Apple in la noi in țară, a sesizat Apple Europa cu privire la comercializarea in Romania pe cale neoficială a telefonului. Pană in prezent Apple Europa nu a adoptat nicio poziție oficială față de cele sesizate de I.R.I.S.
In Marea Britanie Apple iPhone va fi disponibil la un preț de 269 de lire (circa 385 euro, echivalentul a 566 de dolari). In Germania telefonul va costa 399 de euro (echivalentul a 587 dolari). La lansare, in Statele Unite, Apple iPhone costa 599 de dolari (407 euro), dar prețul aparatului s-a redus pană la 399 de dolari (271 euro).
Următoarea țară din Europa in care va incepe comercializarea Apple iPhone este Franța, pe 29 noiembrie, prin operatorul Orange.
Directorul executiv al Orange Romania, Richard Moat, declara la sfarșitul unii octombrie pentru NewsIn că operatorul va aduce telefonul Apple iPhone in Romania, cat de repede posibil, insă acest lucru depinde de negocierile dintre France Telecom (din care Orange face parte) și Apple, producătorul lui iPhone.
"Noi suntem parte a France Telecom. Cand un nou telefon este lansat pe piețele vestice, negocierile se poartă apoi cu producătorul aparatului pentru a putea acoperi toate cele 23 de țări in care Orange operează. Nu noi conducem acest proces, dar vom aduce iPhone aici cat de repede putem", declara pentru NewsIn, Richard Moat.
Intrebat dacă iPhone ar putea fi adus in Romania, in ianuarie anul viitor, cum susțin surse din piață, Moat a spus că teoretic este posibil, dar că este prea devreme pentru a avansa acest termen. "Deocamdată negocierile cu Apple se poartă pentru piețele din vestul Europei", a explicat Moat.