Raiffeisen Bank Romania, subsidiara a diviziei internationale a grupului financiar austriac Raiffeisen, a ajuns la active de 5,097 mld. euro dupa primele noua luni ale acestui an, in crestere cu 9,8% fata de sfarsitul lui 2006, care reprezentau 7,55%
Raiffeisen Bank Romania, subsidiara a diviziei internationale a grupului financiar austriac Raiffeisen, a ajuns la active de 5,097 mld. euro dupa primele noua luni ale acestui an, in crestere cu 9,8% fata de sfarsitul lui 2006, care reprezentau 7,55% din activele Raiffeisen International, conform unui comunicat al bancii. Potrivit datelor bancii centrale, la finalul anului trecut, Raiffeisen Bank Romania avea active de 4,087 mld. euro. Dupa valoarea activelor, subsidiara bancara din Romania era pe locul al cincilea in cadrul Raiffeisen International, dupa subsidiarele ZAO Raiffeisenbank din Rusia (cu active de 8,8 mld. euro), Raiffeisen Bank Zrt din Ungaria (7,8 mld. euro), Tatra Banka din Slovacia (6,96 mld. euro) si VAT Raiffeisen Bank Aval din Ucraina (5,9 mld. euro).
Bilantul financiar al Raiffeisen International, publicat ieri, arata ca Raiffeisen Bank Romania avea la 30 septembrie o retea de 382 de unitati si 5.506 angajati.
La sfarsitul celui de-al treilea trimestru, Raiffeisen International a ajuns la active de 67,5 mld. euro, in crestere cu 20,8% fata de sfarsitul anului trecut, din care 62,5 mld. euro proveneau din activitatile bancare.
Tot in aceeasi perioada, profitul obtinut de banca centrala era de 625,7 mil.euro, in crestere cu 43,1% fata de acelasi interval din 2006, daca se exclud elementele unice din bilant (vanzarea Raiffeisenbank Ucraina si a unei participatii la Bank TuranAlem din Kazahstan, in 2006).
Raiffeisen Bank Romania a contribuit semnificativ la rezultatele grupului in special pe partea de imprumuturi si avansuri acordate altor banci, ca urmare a depozitelor mari constituite la banca centrala.
Potrivit unui raport al bancii centrale, incasarile din comisioane au crescut puternic in acest interval, mai ales pe pietele din Romania si din Serbia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.