Bogdan Dinu l-a acuzat pe presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, ca i-ar fi inscenat furtul cu o zi inainte ca decizia de suspendare pe viata sa fie ratificata si la Bucuresti.

Bogdan Dinu, pugilistul roman prins la furat alaturi de alti doi colegi intr-un magazin din Chicago, gaseste in fiecare zi alti vinovati pentru faptele sale. Astfel, dupa ce, la sosirea in tara, a aruncat vina pe presa, acum „tap ispasitor" l-a scos pe presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja. „Inainte de a merge la Campionatul Mondial am primit mai multe propuneri de a trece la profesionisti, printre care si una din partea domnului Rudel Obreja, dar eu nu am acceptat. Nu exclud ca tot incidentul cu furtul sa fie o razbunare a dinsului, pentru ca nu am acceptat. Probabil e o lucratura, deoarece eu sint nevinovat", a declarat Bogdan Dinu. In replica, Obreja spune nu doar ca nu avea cum sa le insceneze furtul celor trei, ba chiar i-a si ajutat dupa incident. „Nu stiu cine il invata pe acest baiat sa spuna astfel de lucuri. Aceasta discutie cu trecerea la profesionisti a existat, dar dupa Olimpiada de la Beijing se punea aceasta problema, pentru ca eu vreau medalii olimpice. Despre faptul ca eu i-as fi inscenat furtul, nu vad cum. I-am bagat eu obiectele in punga, am vrut eu ca ei sa fure si Federatia Romana de Box sa aiba de suferit? Bogdan uita ca eu am fost cel care i-a ajutat dupa incident, cazindu-i la un bun prieten al meu", a spus Obreja. Exclusi pe viata din boxul amator de AIBA, Ronald Gavril, Bogdan Dinu si Iulian Stan vor fi sanctionati astazi si de Federatia Romana de Box. Gravitatea faptelor l-a determinat pe presedintele FRB, Rudel Obreja, sa convoace de urgenta Biroul Federal.

„Sintem obligati prin statut sa punem in aplicare sanctiunea dictata de AIBA, for la care noi sintem afiliati. Probele pe care ni le prezinta momentan cei trei sint flori in vint. Trebuie sa vina cu o decizie de nevinovatie dictata de instanta americana pentru a se salva. Pina atunci insa, noi trebuie sa luam masuri. Initial, nu as fi dorit sa umbresc evenimentul de miine (n.r. - astazi) - revenirea lui Lucian Bute cu centura de campion mondial -, dar faptele sint mult prea grave pentru a le putea amina", a declarat Rudel Obreja. Pentru ca magazinul din Chicago nu a vrut sa ofere caseta video cu inregistrarea incidentului, presedintele FRB a deschis un proces in Statele Unite.