G14 si-a aminat extinderea dupa ce s-a inteles cu Platini in privinta formatului Ligii Campionilor.

Grupul celor mai puternice 18 cluburi din Europa, reunite sub titulatura G14, a ajuns la concluzia ca nu este cazul sa-si dilueze puter
G14 si-a aminat extinderea dupa ce s-a inteles cu Platini in privinta formatului Ligii Campionilor.

Grupul celor mai puternice 18 cluburi din Europa, reunite sub titulatura G14, a ajuns la concluzia ca nu este cazul sa-si dilueze puterea si influenta si a decis aminarea pe termen nelimitat a extinderii la 40 de membri, prevazuta pentru martea viitoare. Daca la adapostul acestei organizatii Gigi Becali se vedea deja facind legea in fotbalul romanesc, el amenintind recent cu retrageri ale Stelei de pe teren si alte iuresuri europene, conducatori precum ai lui Chelsea au refuzat invitatia de a se alatura acestei organizatii care lupta impotriva UEFA.

De altfel, oficial, motivul blocarii extinderii este urmare a raspunsului la Chelsea, dar presa engleza scrie ca marile cluburi si-au rezolvat treaba fara ajutorul suratelor sarace din Est, si anume s-au inteles cu Michel Platini cu privire la formatul Ligii Campionilor. Presedintele UEFA isi va revizui propunerile si va renunta la obligativitatea ca echipele cistigatoare ale cupelor nationale sa participe in grupele Ligii Campionilor, el lasind la latitudinea fiecarei federatii sa decida daca un loc e ocupat de o echipa venita din campionat sau din cupa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.