Mai multe grupuri religioase si organizatii pentru protectia moralitatii au atacat dur o decizie a Pentagonului de a permite comercializarea revistelor porno in bazele militare. Publicatii precum „Playboy" si „Penthouse", dar si unele DVD-uri cu continut erotic, au fost scoase la vinzare in magazinele din cazarme. Aceasta masura a nemultumit citeva organizatii religioase si chiar pe unii politicieni care au facut o plingere catre secretarul american al Apararii, Robert Gates. Criticii spun ca vinderea unor astfel de materiale printre soldati contravine Decretului de Onoare si Decenta Militara, adoptat in 1996. Potrivit textului, magazinele din cazarme nu pot comercializa publicatii si filme „cu continut sexual explicit". Un comitet al Pentagonului, care a analizat revistele si DVD-urile contestate, a ajuns insa la concluzia ca ele nu incalca nici o norma. Fotografiile sexy din „Playboy" si „Penthouse" sint alternate cu reclame si texte. Prin urmare, judecate in ansamblu, cele doua publicatii „nu au un continut sexual explicit". Totusi, unele reviste ceva mai indecente au fost interzise de la vinzare.

Decizia comitetului l-a nemultumit la culme pe Roscoe Bartlett, senatorul republican care a initiat Decretul de Onoare din ’96. „Bazele militare sint zone inchise, in care traiesc uneori si familiile soldatilor. De multe ori, magazinul cazarmei este singurul loc din care sotiile si copiii militarilor pot sa-si faca aprovizionarea", a declarat un purtator de cuvint al senatorului.

De cealalta parte, Uniunea Americana pentru Libertatile Civile sustine comercializarea oricaror publicatii in cazarme. „E absurd! Acestor soldati li se cere sa-si riste viata pentru a apara constitutia tarii, dar li se interzice sa citeasca ce vor", a declarat un reprezentant al organizatiei.