Presedintele Federatiei Romane de Tenis, Ilie Nastase, spune ca nu a fost contactat niciodata pentru "a trinti" un meci si ii acuza pe cei care fac astfel de dezvaluiri tardive.

Presedintele FR de Tenis, Ilie Nastase, ii acuza de lasit
Presedintele Federatiei Romane de Tenis, Ilie Nastase, spune ca nu a fost contactat niciodata pentru "a trinti" un meci si ii acuza pe cei care fac astfel de dezvaluiri tardive.

Presedintele FR de Tenis, Ilie Nastase, ii acuza de lasitate pe jucatorii care afirma ca li s-au propus sume de bani ca sa piarda meciuri din circuitul ATP. "Nu inteleg de ce nu au venit dinainte sa spuna ca li s-a propus. Acum e usor sa spui, dupa ce a venit primul. Eu nu prea ii cred pe astia. Stiti de ce nu ii cred? Pentru ca nu au venit pina acum, de-asta nu-i cred. Sint lasi. Eu nu vad cum poate sa faca un jucator treburi din astea, cind el cistiga niste bani, chiar daca pierde. Nu vad. Si la turnee de-astea neimportante, de la Moscova sau de nu stiu unde. Cine pariaza pe turneul de la Moscova? Ca nu pariaza nici in Anglia, nu pariaza nici in America. Sint niste pariuri pe turneul ala. Eu asta nu inteleg", a declarat Ilie Nastase.

Presedintele FRT crede ca in perioada in care el activa in circuitul ATP nu aveau cum sa existe astfel de practici: "Pe vremea mea pe ce sa parieze? Cu ce sa parieze, daca nu erau bani la mijloc? Eu nu pot sa ma pronunt, pentru ca nu am auzit, n-am vazut, nu stiu. Jucatorii pot sa spuna ce vor ei. Speculatiile au venit de la nu stiu cine, la un meci al lui Davidenko, ca poate nu s-a sculat bine intr-o zi si nu a jucat bine si li s-a parut lor ca a lasat meciul. Speculatiile astea se pot face la toate sporturile. Stiti ce nu inteleg ziaristii? Ca sportivul este si el un om, ca dimineata poate nu te simti bine, te doare capul, ai probleme cu sotia si mai poti sa joci si prost, tenis sau fotbal sau altceva. Astea nu se iau in calcul. Tot timpul trebuie sa cistigi, sa fii in cea mai buna forma. Lumea nu stie si imediat isi da cu parerea ca a aranjat pentru ca a cistigat numai doua meciuri in loc de patru", a mai spus Nastase.

Tenismanul rus Nikolai Davidenko s-a aflat in centrul unui scandal legat de meciuri trucate. La inceputul lunii august, site-ul de pariuri online Betfair a decis sa suspende pariurile dupa ce Davidenko a abandonat din cauza unei accidentari in turul doi al turneului de la Sopot (Polonia), in fata lui Martin Vassallo Arguello, care conducea cu scorul de 2-6, 6-3, 2-1. Potrivit societatii de pariuri, aproximativ cinci milioane de euro fusesera pariate pe acest meci inaintea jocului si in timpul primului set, adica de zece ori mai mult decit suma totala a mizei pentru un astfel de meci. In timp ce rusul castiga primul set, pariurile continuau sa creasca in favoarea adversarului sau. Ulterior, mai multi jucatori din circuitul ATP, printre care sirbul Novak Djokovici, francezii Michael Llodra si Arnaud Clement, americanul Paul Goldstein, belgianul Gilles Elseneer, rusul Dimitry Tursunov, dar si romanul Andrei Pavel au recunoscut ca li s-au propus sume de bani ca sa trucheze meciuri, dar au refuzat. "Am avut oferte cam de doua, trei ori. Ultima data mi s-a propus o suma mare, 50.000 de euro, dar n-am acceptat. Nici macar nu am vrut sa aud care era strategia", a recunoscut Andrei Pavel in Pro Sport.

Nastase pierde in instanta Clubul Vointa

Curtea de Apel Bucuresti a admis miercuri actiunea Clubului Vointa anulind o hotarare de guvern si constatind nelegalitatea alteia prin care Fundatia pentru Tenis "Academia Ilie Nastase" a primit de la Guvern, in folosinta gratuita, 63.000 metri patrati pe Soseaua Pipera. "S-a admis actiunea asa cum am completat-o noi. Prin admiterea actiunii s-a constatat nelegalitatea HG 946/1999 si s-a anulat HG 311/2006. Prin aceasta decizie s-a inlaturat o nelegalitate prin care i se atribuise lui Ilie Nastase terenul in suprafata de 63.000 mp, teren care era detinut la acel moment in mod legal de Clubul Vointa din 1956. In consecinta terenul revine in folosinta Clubului Sportiv Vointa", a declarat miercuri, pentru NewsIn, avocata Clubului Vointa, Ina Vintilescu. Decizia Curtii de Apel Bucuresti poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile. Avocata Clubului Vointa, Ina Vintilescu, a sustinut in fata judecatorilor ca, la momentul emiterii Hotaririi de Guvern din 1999, Fundatia fostului tenismen Ilie Nastase nici nu exista in realitate, fiind infiintata mai tirziu. "Fundatia pentru Tenis a fost infiintata la data de 8 decembrie 1999 prin sentinta civila pronuntata de Judecatoria Sectorului 3 si inregistrata in registrul national partea B - Fundatii la data de 13.03.2002. Avind in vedere data aparitiei HG 946 care este 15.11.1999 este evident ca Fundatia nu era subiect de drept", se arata in actiunea Clubului Vointa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.