Vienna Insurance a cumparat un pachet de 20% din actiunile companiei de asigurari si detine peste 50% din titluri. Vienna Insurance Group a achizitionat un pachet de actiuni reprezentind 20,2% din capitalul Asirom. Tranzactia a avu


Vienna Insurance a cumparat un pachet de 20% din actiunile companiei de asigurari si detine peste 50% din titluri. Vienna Insurance Group a achizitionat un pachet de actiuni reprezentind 20,2% din capitalul Asirom. Tranzactia a avut loc pe piata Rasdaq pentru 29,4 milioane de euro. Pachetul este echivalentul detinerii lui Ioan Niculae la compania de asigurari. Contactat de agentia MEDIAFAX, omul de afaceri nu a dorit sa comenteze tranzactia, insa a anuntat ca Asirom va emite in urmatoarele zile un comunicat de presa prin care isi va prezenta pozitia in legatura cu aceasta tranzactie. Totusi, Niculae a mai vindut recent o parte din detinerea pe care o avea la Asirom si a anuntat ca ar putea vinde si ultimul pachet. Pe piata reglementata, titlurile Asirom erau vindute la 0,8 lei pe unitate, in crestere cu 2,56% fata de pretul cu care au inchis sedinta de ieri. Asirom este al doilea jucator pe piata locala a asigurarilor dupa volumul primelor brute subscrise in 2006 - 600 de milioane de lei, cu o cota de piata de aproape 10,5%. Asirom a obtinut, in primul semestru, venituri totale din prime brute subscrise de 101,17 milioane de euro, in crestere cu 0,84% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce profitul net a scazut cu 78,2%, la circa 630.000 de euro. Conform datelor de pe Rasdaq, pina la data tranzactiei compania era controlata de VIG - 30%, Interagro - 20,18%, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului - 7,97% si alti actionari - 41,85%.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.