Dupa primele noua luni din 2007, producatorii de ciment din Romania anunta majorari de doua cifre ale vinzarilor. Producatorilor de ciment le merge bine in Romania in acest an. Explozia sectorului constructiilor, care este una dint


Dupa primele noua luni din 2007, producatorii de ciment din Romania anunta majorari de doua cifre ale vinzarilor. Producatorilor de ciment le merge bine in Romania in acest an. Explozia sectorului constructiilor, care este una dintre cele mai dinamice piete din regiune, si vremea frumoasa din 2007 au antrenat dupa sine vinzari tot mai mari de ciment.

Cei trei producatori de la noi care si-au impartit piata, Heidelberg, Holcim si Lafarge, au anuntat la unison rezultate in crestere la jumatatea anului. La noua luni, cei doi jucatori care si-au anuntat rezultatele arata cresteri de doua cifre ale vinzarilor.

Volumul vinzarilor de ciment realizate de Holcim in Romania a avansat cu 23,8% in primele noua luni ale anului, comparativ cu perioada similara din 2006, aceasta fiind a doua mare crestere raportata de grupul elvetian pe o piata est si sud-est europeana. Preturile de livrare s-au majorat cu 10,2% in perioada mentionata, in moneda nationala, potrivit raportului financiar publicat ieri de Holcim.

In ansamblu, vinzarile de ciment realizate de Holcim au crescut in Europa de Est si de Sud-Est, cel mai rapid avans fiind inregistrat pe piata bulgara, urmata de piata romaneasca si de cea ceha.

De asemenea, Holcim a raportat o majorare puternica a vinzarilor de produse finite in Romania si Croatia. Compania detine trei fabrici de ciment, la Cimpulung, Turda, Alesd, 15 statii ecologice de betoane si patru statii de agregate si a anuntat, in toamna anului trecut, ca intentioneaza sa construiasca cinci noi statii de betoane pina in 2010.

Si pentru nemtii de la Heidelberg Cement, Romania este printre cele mai importante piete din est, cresterea volumului de vinzari de la noi fiind a doua din regiune dupa cea din tarile baltice. Cifra de afaceri a Heidelberg Cement, al doilea mare producator de materiale de constructii la nivel mondial, din operatiunile desfasurate in Europa si Asia Centrala a crescut cu 25,3%, la 3,85 miliarde de euro, comparativ cu 3,08 miliarde de euro in perioada similara a anului 2006, se arata in raportul la noua luni al grupului. De asemenea, livrarile de agregate au consemnat cel mai semnificativ avans in statele din Europa de Est, tarile nord-europene si din regiunea Benelux inregistrind doar majorari "satisfacatoare".

In Romania, Heidelberg Cement detine trei fabrici de ciment, la Bicaz, Deva si Fieni, si unitati de betoane si agregate.

Despre industria cimentului in Europa, pe www.cotidianul.ro/select


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.