Politia georgiana a folosit gaz lacrimogen si tunuri cu apa miercuri pentru a-i dispersa pe manifestantii antiprezidentiali din centrul capitalei, Tbilisi. Incidentele s-au produs cind demonstrantii au incercat sa forteze un cordon al politiei care b
Politia georgiana a folosit gaz lacrimogen si tunuri cu apa miercuri pentru a-i dispersa pe manifestantii antiprezidentiali din centrul capitalei, Tbilisi. Incidentele s-au produs cind demonstrantii au incercat sa forteze un cordon al politiei care bloca accesul inspre bulevardul Rustaveli, artera centrala ce duce spre Parlament. Sutele de politisti aflati la fata locului au folosit bastoanele impotriva celor aproximativ 2.000 de manifestanti, care au ripostat cu pietre, sticle si bete. Presedintele Mihail Saakasvili se confrunta de citeva zile cu ample demonstratii indreptate impotriva sa, fiind acuzat de autoritarism si de esecul de a combate coruptia. Zeci de mii de persoane au manifestat zilnic impotriva sa, incepind cu sfirsitul saptaminii trecute. (L.C.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.