Se cauta 70 de functionari specializati in gestiunea constructiilor. Uniunea Europeana scoate la concurs aproape 70 de locuri de munca pe pozitia de administrator, potrivit Cristei Filip, manager de proiect la euroconcurs.ro. CV-urile pot fi trimise pina pe 27 noiembrie, ora 12.00 (ora Bruxelles-ului), prin crearea unui cont pe site-ul European Personnel Selection Office (EPSO). Pentru a fi alesi, candidatii trebuie sa indeplineasca doua criterii, legate de studii si cunostinte de limba.

Dintre cele 67 de pozitii scoase la concurs, 12 locuri sint pentru specializarea, achizitionarea si gestiunea cladirilor, alte 30 sint disponibile in inginerie civila, tehnici speciale sau arhitectura si, in final, inca 25 pentru gestiunea tehnica ecologica a cladirilor. Salariile celor admisi ajung la 4.012 euro, conform anuntului de concurs. Un detaliu subliniat este ca nu se cere experienta de munca in domeniu pentru pozitiile de administratori in constructii.

Pentru inscrierea in competitie, viitorii candidati trebuie sa aiba obligatoriu studii in domeniile arhitectura, constructii, inginerie, precum si cunostinte de engleza, franceza sau germana, pentru a sustine testele de preselectie. Intr-o prima faza vor fi teste de cunostinte despre Uniunea Europeana - institutii, politici, istoric - si teste de rationament verbal si numeric.