Peremistii se pregatesc sa desfiinteze grupul ultranationalistilor europeni din Parlamentul European.Corneliu Vadim Tudor sparge constructia extremistadin Parlamentul European, suparat peAlessandra Mussolini (foto dreapta) Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anuntat ieri ca va cere conducerii partidului sa ii retraga pe cei cinci europarlamentari peremisti din grupul politic Identitate-Traditie-Suveranitate din care fac parte in Parlamentul European. Motivul: declaratiile extremiste la adresa romanilor ale colegei de grup Alessandra Mussolini. „Va anunt in premiera ca am luat decizia ca, datorita declaratiilor iresponsabile pe care doamna Alessandra Mussolini (liderul formatiunii italiene Actiunea Sociala - n.r.) le-a facut impotriva poporului roman, ca de pilda: «Romanii si-au facut din infractionalitate un mod de viata» sau «Nu este vorba de furturi, ci de crime inspaimintatoare care fac sa ti se ridice parul in cap» si alte declaratii de genul acesta, in aceasta situatie eu voi propune Biroului Permanent al PRM ca toti cei cinci europarlamentari ai nostri sa se retraga din grupul Identitate-Traditie-Suveranitate", a anuntat ieri Vadim. Declaratiile citate de liderul PRM provin dintr-un interviu acordat de Alessandra Mussolini pentru Cotidianul, la sfirsitul saptaminii trecute. Anuntul lui Vadim Tudor vine la mai putin de o luna inainte de alegerile europarlamentare, in conditiile in care ultimele sondaje plasau PRM sub pragul electoral (in ultimul sondaj IMAS pentru europarlamentare, PRM aduna un indice de doar 3,7%). Decizia liderului PRM ar putea duce la desfiintarea grupului ultranationalistilor din PE, ai carui lideri incontestabili sint ultranationalistul francez Jean-Marie Le Pen si corespondenta sa din Italia, Alessandra Mussolini (nepoata fostului dictator fascist italian, Benito Mussolini). Grupul a fost infiintat la sfirsitul anului trecut cu ajutorul reprezentantilor PRM si este format din 20 de europarlamentari, numarul minim necesar.

Surse europarlamentare ne-au declarat ca liderul PRM cauta deja solutii de a intra intr-un alt grup politic. Vizate sint grupul popularilor europeni, care insa l-a mai refuzat o data pe Vadim, si un nou grup format din 40 de europarlamentari, care vor parasi PPE pentru a infiinta o factiune a conservatorilor.

Ieri, Birourile reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului au decis ca Vadim se va ocupa din partea Parlamentului de relatia cu omologii italieni pentru rezolvarea situatiei romanilor din Peninsula. Vadim este presedinte al grupului parlamentar de prietenie Romania-Italia.