Comitetul de Urgenta al FRF s-a „reunit" prin telefon, fara Mitica Dragomir, si a decis ca antrenorii care fac declaratii la adresa arbitrilor sa fie amendati cu pina la 20.000 de lei.

Atacurile din ultimul timp la adresa arbitrilor au dus la adoptarea de noi prevederi in Regulamentul Disciplinar.

Comitetul de Urgenta al Federatiei Romane de Fotbal a decis, prin telefon, sa sanctioneze dur acuzatiile la adresa cavalerilor, chiar daca acestea vin de la stafful tehnic, si nu de la conducatori.

De pe firul scurt a iesit presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, care nu a fost consultat de seful FRF, Mircea Sandu. „Chiar va rog sa specificati asta, ca pe mine nu m-a intrebat nimeni, nu m-a sunat nimeni si nu m-a invitat la aceasta discutie", spune Dragomir, in timp ce Patritiu Abrudan, al treilea membru al Comitetului de Urgenta, se intelesese cu Mircea Sandu ca in sfera sanctiunilor sa intre toti oamenii din fotbal, nu doar antrenorii. „Noi ne-am referit la ce s-a intimplat in ultimele etape si ii priveste pe toti oficialii care sint imputerniciti de catre cluburi in relatia cu federatia sau alte cluburi. Eu asa am inteles ieri din discutie, ca nu au fost eliminati ceilalti, finantatori sau presedinti. Asta a fost discutia pe care am avut-o telefonic cu presedintele (n.r. - Mircea Sandu). Telefonic am discutat toate punctele de pe ordinea de zi, pentru ca asa facem mereu", crede Patritiu Abrudan.

Comitetul de Urgenta a decis ca antrenorii sau alti membri ai colectivelor tehnice din Liga 1 care fac declaratii la adresa arbitrilor vor primi amenzi intre 10.000 si 20.000 de lei, cuantumul scazind pentru ligile inferioare.