CNSAS a decis ca pesedistul Doru Giugula a facut politie politica. In replica, Giugula a dezvaluit ca liderul deputatilor PD, Cristian Radulescu, a fost „informatorul sau".

Doru Giugula, fost consilier local al PSD si presedinte al Comisiei de Integritate a PSD Bucuresti, a primit ieri decizie de politie politica de la CNSAS. Giugula a fost ofiter al fostei Securitati si si-ar fi inceput cariera de „turnator" pe cind profesa ca ghid turistic, au declarat surse din Colegiu citate de NewsIn.

„Care-i factorul de noutate? Eu am scris in CV-ul meu ca am fost ofiter USLA, e pus pe site-ul primariei, nu vad de ce a descoperit acum CNSAS o mare surpriza", a declarat pentru Cotidianul Doru Giugula. Acesta l-a legat insa de trecutul sau de ofiter al Securitatii pe liderul grupului parlamentar al PD de la Camera Deputatilor, Cristian Radulescu. Pesedistul a spus pentru Cotidianul ca liderul PD a fost informatorul sau in perioada in care el a fost ofiter la USLA, explicind ca asa a fost descoperit numele sau in dosarul de informator al lui Radulescu, studiat la CNSAS. „Eu nu inteleg de ce eu am facut politie politica, dar Cristi Radulescu, care a fost informatorul meu, cind eram la USLA, n-a facut politie politica. Sa-l intrebati cite note imi dadea, ce informatii stringea, sa spuna citi bani primea pentru asta. A fost informatorul meu si cind era student, si mai tirziu, cind era om in toata firea", a afirmat Giugula. Acesta a precizat ca Radulescu a fost „agent al USLA platit de Securitate", in vreme ce el era „ofiter activ platit de stat". „Eu cer CNSAS sa-mi publice dosarul, ca n-am nici o problema. Sa mi-l dea, ca il public eu! Sa vedem, Cristi Radulescu isi publica si el dosarul, daca se stie nevinovat?", a mai spus pesedistul.

In august 2006, dosarul acestuia a ajuns la CNSAS in celebrul lot 29, fiind audiat de Colegiu pentru a da explicatii in legatura cu note informative date Securitatii in perioada studentiei. El a explicat, la vremea respectiva, ca a dat informatii referitoare la colegul sau de camera, care era seful unei retele teroriste in Romania. CNSAS i-a dat certificat de buna purtare, considerind ca liderul PD nu a colaborat cu fosta Securitate.

Giugula mai sustine ca decizia de politie politica data de CNSAS ascunde o razbunare a lui Mircea Dinescu. „Eu sint in conflict deschis cu Mircea Dinescu, pe care l-am evacuat dintr-o crama", a explicat Giugula. Mircea Dinescu respinge orice amestec in decizia data de CNSAS. „Este o prostie. Ce legatura are una cu alta? Astazi am venit dupa ce se discutase cazul Giugula. Problema e daca a fost sau nu ofiter al Securitatii", a spus Dinescu pentru Cotidianul.

Radulescu: „Acest domn fabuleaza" Contactat de Cotidianul, liderul Grupului PD de la Camera Deputatilor, Cristian Radulescu, a negat acuzatiile lui Giugula si a precizat ca il va da in judecata. „Domnul Giugula va trebui sa suporte in instanta consecintele unor declaratii iresponsabile. De altfel, domnia sa recidiveaza cu declaratii care nu au nici o baza reala. Pur si simplu, acest domn fabuleaza. Este de notorietate publica faptul ca CNSAS s-a pronuntat cu unanimitate de voturi ca nu am facut politie politica. Domnul Giugula este atit de stupid incit nu stie sa faca o socoteala: la momentul despre care vorbim eu aveam 21 de ani, iar dinsul, care este cu un an mai mic, avea 20 de ani, deci nu putea sa fie ofiter USLA la aceasta virsta. Nu l-am cunoscut pe domnul Giugula inainte de ’89 si nu am avut nici o legatura cu domnia sa. Totul este absolut stupid", ne-a declarat Radulescu.