Compania Lukoil Romania vrea sa achizitioneze la pachet un numar de 50-60 de benzinarii, dar nu va construi unitati la nivel local, a declarat directorul general al companiei, Constantin Tampiza, citat de Mediafax.
"Ne-ar interesa sa cumparam la
Compania Lukoil Romania vrea sa achizitioneze la pachet un numar de 50-60 de benzinarii, dar nu va construi unitati la nivel local, a declarat directorul general al companiei, Constantin Tampiza, citat de Mediafax.
"Ne-ar interesa sa cumparam la pachet o retea de 50-60 de benzinarii, dar in niciun caz nu intentionam sa construim noi insine alte statii", a afirmat Tampiza.
Oficialul estimeaza ca firma isi va majora, pana anul viitor, cota detinuta pe piata romaneasca de retail a carburantilor, de la 25% la 30%.
Compania, care administreaza reteaua de circa 300 de benzinarii ale grupului rus LukOil, a inregistrat in primele noua luni o cifra de afaceri de 3,16 miliarde de lei si un profit net de 96,4 milioane de lei.
Lukoil a deschis la Bucuresti un centru de comanda, denumit "Asociatia Intervizionala Marea Neagra", care va coordona activitatile benzinariilor grupului din Romania si Cipru. Proiectul a fost anuntat anterior de presedintele grupului, Vaghit Alekperov.
Compania mai are astfel de centre la Sofia, Kiev, Istanbul, Praga si Riga. "Aceste centre, care raporteaza direct la Moscova, ne ajuta sa ne eficientizam cheltuielile administrative si comerciale", a mai spus Tampiza.
Grupul rus mai detine pe piata romaneasca rafinaria Petrotel, la care a achizitionat pachetul majoritar de actiuni in 1998. Rafinaria a obtinut in primele sase luni un profit operational de 24 de milioane de dolari si un castig net de patru milioane de dolari.
Pentru cel de-al doilea semestru, estimarile Petrotel Lukoil indica un profit operational de 28 de milioane de dolari.
Lukoil a anuntat, in septembrie, ca va investi 51 de milioane de dolari in modernizarea rafinariei, pentru respectarea normelor UE privind calitatea produselor petroliere si de protectie a mediului.
Grupul a raportat, pentru primul semestru, un profit net de 3,816 miliarde de dolari, in scadere cu 4,8% fata de perioada similara a anului trecut, rezultat influentat de cresterea costurilor. Vanzarile Lukoil au cumulat 35,781 miliarde de dolari, in crestere cu 7,7%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.