Luptele din interiorul PSD sunt din ce in ce mai puternice si tot mai greu de ascuns de liderii partidului care incearca sa transmita mesaje pozitive catre electorat cum ar fi acela ca se concentreaza pe alegerile europarlamentare. In urma cu doua z
Luptele din interiorul PSD sunt din ce in ce mai puternice si tot mai greu de ascuns de liderii partidului care incearca sa transmita mesaje pozitive catre electorat cum ar fi acela ca se concentreaza pe alegerile europarlamentare. In urma cu doua zile, opinia publica a putut fi martor la o noua lovitura de teatru. Un interviu acordat de catre Vasile Dancu unui ziar local, in urma cu aproximativ trei saptamani a fost publicat abia in urma cu doua zile si preluat de presa centrala. Momentul a fost ales desavarsit: chiar ziua in care Mircea Geoana a ajuns la Cluj, aflat in campanie. Dancu a mentionat in interviu ca e necesar ca liderii partidului sa faca „curatenie si reforma“ eliminand „javrele batrane“. „Trebuie sa terminam urgent cu resturile bolsevice si cu sinecurile pentru scursorile vechiului regim“, a declarat Dancu. Liderii PSD au reactionat prompt dar divers, in functie de „aripa social-democrata“ a caror simpatizanti sunt. Ieri, Dancu a precizat ca momentul aparitiei interviului a fost intamplator. „Eu am dat interviul unui student de-al meu. Am scapat numarul trecut si a aparut ac um“, a spus pesedistul.

Interviul „buclucas„ al lui Vasile Dancu a fost publicat in Gazeta de Cluj, publicatie controversata, implicata in deja celebrul dosar „Gazeta“. De altfel, unii dintre ziaristii publicatiei au fost arestati in scandalul de santaj iscat in Cluj cu ceva timp in urma. Dar, conform informatiilor aparute in presa, in toata aceasta poveste a aparut deseori si numele lui Arpad Paszkany, finantatorul CFR Cluj, perceput ca un apropiat al presedintelui Traian Basescu. Se pare ca Paszkany ar fi unul dintre principalii finantatori ai Gazetei de Cluj pe care ar folosi-o drept instrument de lupta politica sau economica. Mai trebuie spus si ca Dancu, la randul sau, face parte din Grupul de la Cluj al PSD care ar fi fost favorabil unei aliante PSD-PD si inclina spre partea scenei politice agreate de Basescu. In acest context s-ar putea spune ca, de fapt, scandalul interviului lui Dancu face parte dintr-un deja consacrat scenariu al luptelor politice din interiorul PSD si nu reprezinta decat o noua presiune asupra social-democratilor in vederea luarii unei decizii strategice de orientare pe tabla de joc a politicii romanesti.

Geoana sta deoparte


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.