Compania de transport al energiei electrice Transelectrica va avea, din luna noiembrie, o noua structura organizationala, formata din patru divizii, respectiv cea tehnica, economica, de dezvoltarea a afacerilor si o unitate operationala.
Noua structura vizeaza functionarea unitara si descentralizata a companiei, pe domenii bine definite, in vederea atingerii obiectivelor strategice prin adaptarea la mediul de afaceri, se arata intr-un comunicat al Transelectrica remis Bursei de Valori Bucuresti.
In urma reorganizarii, divizia Tehnica va fi condusa de Ciprian Diaconu, care a ocupat anterior functia de director al Directiei Management Active, in timp ce Maria Ionescu va fi directorul diviziei Economice. Unitatea Operationala-Dispecerul Energetic National va fi condusa in continuare de Octavian Lohan, pastrandu-si obiectul de activitate, iar directorul diviziei Dezvoltare Afaceri a fost numit Razvan Purdila, anterior director al Directiei Strategie, Cooperare Internationala si Piata de Capital. Compania a inregistrat in primul semestru o injumatatire a profitului net, la 54,5 milioane lei (16,3 milioane euro), in timp ce veniturile totale s-au redus cu 5,8%, la 1,08 miliarde de lei (325 milioane euro).
In 2006, an in care compania a fost listata la Bursa de Valori Bucuresti, Transelectrica a obtinut un profit net de 277,2 milioane de lei si venituri totale de 2,6 miliarde de lei.