Ministerul britanic al Apararii a dezvaluit recent o noua tehnologie, ce poate face tancurile invizibile pe campul de lupta, scrie Daily Mail. Ar­mata a testat, in secret, sapta­ma­na trecuta, tancul supranumit "James
Ministerul britanic al Apararii a dezvaluit recent o noua tehnologie, ce poate face tancurile invizibile pe campul de lupta, scrie Daily Mail. Ar­mata a testat, in secret, sapta­ma­na trecuta, tancul supranumit "James Bond", care urmeaza sa intre in functiune in 2012. Noua tehnologie foloseste aparate de fotografiat si proiectoare care capteaza imagini din mediul inconjurator si le proiec­tea­za apoi pe vehicul, camuflandu-l si facandu-l, astfel, invizibil. Practic, oricine ar privi in directia tancului nu vede decat un fundal cu peisajul ce se afla in spatele vehiculului si im­prejurimile acestuia. "Creierul" din spatele acestei tehnologii este profesorul John Pendry, de la Colegiul Imperial din Londra. El a declarat ca urmatorul pas este sa faca tancul invizibil fara ajutorul proiectoarelor, "ceea ce e mai complicat, dar nu imposibil de realizat". Armata britanica a mai testat pana acum un costum de lupta invizibil, care functioneaza potrivit acelorasi principii ale tehnologiei care sta la baza camuflarii tancului "James Bond". "Aceasta tehnologie este incredibila", a declarat un soldat care a participat la experiment.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.