Dupa ce a cerut „eliminarea javrelor batrine" si a „resturilor bolsevice" din partid, Dincu da piept cu aparatorii lui Iliescu. Moratoriul a fost incalcat si social democratii vorbesc cu insistenta despre un Congres.

Interviul acordat de Vasile Dincu unui ziar clujean si publicat exact in ziua in care Mircea Geoana se afla la Cluj la o intilnire cu organizatia lui Ioan Rus a pus capat moratoriului fixat pina la alegeri. Cele doua tabere, a lui Iliescu si a lui Geoana, si-au aruncat ieri cuvinte grele. Chiar daca Ion Iliescu a refuzat sa comenteze calificativele pe care i le-a adus liderul Grupului de la Cluj, spunind ca „nu se coboara la nivelul lui Vasile Dincu", apropiatii sai au reactionat cu duritate, cerind ca Dincu sa fie dat afara din PSD. „Eu nu stiu ce cauta dinsul in PSD. Sa isi vada de treaba, sa isi faca un partid, sa se duca in alta parte. De doi ani este problema cu domnul Dincu. Eu i-am spus-o si direct: «Domnule, nu te regasesti in partidul asta. Vezi-ti de treaba si du-te in alta parte»", a declarat Nicolae Vacaroiu, citat de MEDIAFAX.

Vacaroiu a anuntat ca se va lua in discutie sanctionarea lui Vasile Dincu si a tinut sa-l avertizeze pe Mircea Geoana ca va avea de infruntat un congres dupa alegerile din 25 noiembrie. Senatorul Sorin Oprescu a fost mai acid, spunind ca „Vasile Dincu a avut o copilarie nefericita si o maturitate nesimtita".

Intrebat daca se poate pune problema unui Congres extraordinar in PSD, Oprescu a raspuns: „Dincu trebuie sa revina la un limbaj urban, nu acolo unde se situeaza acum, la nivelul semnelor, dupa care putem avea si discutii".

Presedintele PSD, Mircea Geoana, s-a aratat insa mai degraba multumit de afirmatiilor lui Dincu, caruia i-a luat apararea, explicind ca acesta nu a incalcat moratoriul, deoarece interviul a fost realizat inainte de a se lua decizia incheierii unui armistitiu pina la alegeri. Mai mult, chiar Geoana i-a acuzat, intr-o conferinta de presa, pe ziaristii clujeni ca „sint lipsiti de deontologie" deoarece au publicat respectivul interviu.

Cu toate acestea, unii reprezentanti ai Grupului de la Cluj au profitat de acest moment pentru a-l acuza pe seful partidului ca nu a sarit suficient de convingator in apararea lui Vasile Dincu. „Cred ca dl Geoana ar trebui sa-si apere colegii atacati, asa face un adevarat sef. Am vazut ca Dincu a fost imediat criticat de unii colegi din PSD si cred ca ar fi trebuit ca Geoana sa reactioneze. Si eu sint atacat de o saptamina de doi colegi si Mircea Geoana nu a facut nimic", a declarat Victor Ponta.

Lui Geoana nu-i mai place de Corlatean Mircea Geoana a incercat sa se puna bine cu Grupul de la Cluj, declarind marti, la o intilnire cu PSD Cluj, ca ii pare rau ca nu l-a pus pe Vasile Puscas pe primul loc pe lista de candidati pentru PE, regretind, implicit, ca pe acest loc se afla Titus Corlatean. „Nu a fost un gest de lipsa de prietenie ori de nerespectarea unui cuvint dat, ci un calcul din punctul de vedere al mobilizarii partidului. Pentru a reprezenta lista PSD, Titus Corlatean, ca secretar general in virful listei, din punctul de vedere al mobilizarii intregului partid, a reprezentat o decizie de oportunitate, si nu de preferinta intre acesta si Vasile Puscas", a afirmat Geoana. Puscas s-a retras de pe lista PSD dupa ce fusese plasat doar pe locul patru.