Inspectorii de la Protectia Consumatorului au descoperit joi in supermarketul Carrefour Iasi peste 90 de kilograme de peste infestat cu un parazit. Potrivit unui comunicat transmis de Valerian Salavastru, seful Oficiului Regional pentru Protectia Con
Inspectorii de la Protectia Consumatorului au descoperit joi in supermarketul Carrefour Iasi peste 90 de kilograme de peste infestat cu un parazit. Potrivit unui comunicat transmis de Valerian Salavastru, seful Oficiului Regional pentru Protectia Consumatorului, au fost luate probe de peste fitofag, care au fost analizate in laboratoarele Directiei Sanitar-Veterinare si astfel a fost descoperit parazitul metacercar sub pielea pestilor. Conform sursei citate, parazitul metacercar provoaca la pasarile care se hranesc cu peste "boala petelor de cerneala", care nu este transmisibila la om, insa comercializarea pestelui infestat este interzisa. Potrivit lui Salavastru, firma care a furnizat pestele, Mold Fish din Botosani, va fi de asemenea controlata pentru a se stabili daca respecta normele sanitare. Seful OPC a adaugat ca persoanele care au cumparat peste infestat pot cere returnarea banilor. Aceasta este a doua amenda aplicata de OPC supermarketului Carrefour, in prima sa luna de functionare. In urma cu doua saptamani, inspectorii OPC au retras de la comercializare peste 600 de litri de apa minerala care nu corespundea standardelor de calitate. Atunci, Carrefour a primit o amenda in valoare de 3.000 de lei. (Nicoleta Catana)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.