Marti, 30 octombrie a.c., Biroul Roman de Audit al Tirajelor (BRAT) a livrat cele mai recente date de audienta pentru presa scrisa din Romania sub forma Studiului National de Audienta (SNA) Focus. Acest studiu confirma pentru a zecea oara consecutiv:
Marti, 30 octombrie a.c., Biroul Roman de Audit al Tirajelor (BRAT) a livrat cele mai recente date de audienta pentru presa scrisa din Romania sub forma Studiului National de Audienta (SNA) Focus. Acest studiu confirma pentru a zecea oara consecutiv: Jurnalul National este numarul 1 in topul cotidienelor de calitate din Romania.

Cel mai recent val SNA Focus a fost realizat pentru perioada 17 iulie 2006 - 15 iulie 2007 pe un esantion de 20.820 de persoane, considerat reprezentativ pentru populatia Romaniei cu varste cuprinse intre 16 si 64 de ani si care traieste in mediul urban. Conform studiului realizat de BRAT, Jurnalul National are o audienta de 900.000 de cititori in fiecare zi. Acesta este cel de-al zecea val de audienta consecutiv in care Jurnalul National este confirmat ca lider incontestabil in clasamentul ziarelor de calitate din Romania. Si Gazeta Sporturilor, celalalt cotidian al Trustului Intact, isi pastreaza suprematia in randul ziarelor de sport, cu 738.000 de cititori in fiecare zi.


In ceea ce priveste publicatiile saptamanale economice, revista Saptamana Financiara (229.000) a inregistrat o crestere a audientei, cu 2.000 de cititori, in timp ce Capital (293.000), principalul sau concurent, pierde semnificativ din audienta, respectiv 26.000 de cititori.


ALTE CIFRE. Suplimentele Jurnalului National sunt cele mai citite suplimente de profil, cel mai bine clasat fiind Jurnalul TV, cu 526.000 de cititori in fiecare editie, pastrandu-si astfel locul 1 in clasamentul ghidurilor TV - suplimente ale ziarelor de calitate, iar suplimentul de luni a inregistrat o crestere de audienta, demonstrand in acest fel ca cititorilor le place sa citeasca, dar si sa asculte Editii de Colectie.


Profilul celor care prefera ziarul nostruCititorii Jurnalului National au un profil de invidiat pentru orice publicatie, 63,2% fiind localizati in Bucuresti si in localitati cu peste 100.000 de locuitori. Cea mai mare parte a celor care aleg sa citeasca Jurnalul National au varste cuprinse intre 14 si 44 de ani si sunt absolventi de liceu, scoala postliceala sau facultate (70,3%), peste un sfert (27,5%) avand venituri ce depasesc 250 de euro (cifre in crestere). Din acelasi studiu SNA Focus rezulta ca ziarul nostru este citit aproape in egala masura de femei (49,8%) si de barbati (50,2%), iar ca domenii de activitate, in top sunt cititori care activeaza in domenii precum mass-media, comunicatii/telefonie/posta si cel juridic, conform indicelui de afinitate.




Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.