Rusia va depune o cerere la ONU, pana la finele anului, de revendicare a resurselor minerale de pe fundul Oceanului Arctic, argumentand ca acestea ar trebui sa ii apartina. Rusia considera ca aceste resurse ii apartin, deoarece zona constituie o prel
Rusia va depune o cerere la ONU, pana la finele anului, de revendicare a resurselor minerale de pe fundul Oceanului Arctic, argumentand ca acestea ar trebui sa ii apartina. Rusia considera ca aceste resurse ii apartin, deoarece zona constituie o prelungire a platoului sau continental. "Cu greu putem incepe exploatarea economica a acestui teritoriu, care este dincolo de frontierele Rusiei, fara acordul celorlalte tari, fara acordul ONU", a declarat ministrul pentru Resurse Naturale, Iuri TrutnevTrutnev. Rusia, a doua tara din lume exportatoare de petrol, dupa Arabia Saudita, a intrat intr-o cursa, alaturi de Canada, Norvegia si SUA, pentru controlarea resurselor de petrol, gaze naturale si metale pretioase care vor deveni mai accesibile daca incalzirea globala va topi calota glaciara. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.