O parte din actiunile detinute de statul roman la operatorul de telecomunicatii Romtelecom ar putea fi listate in al doilea sau cel de-al treilea trimestru al anului viitor, insa o decizie nu a fost inca adoptata, a declarat agentiei Mediafax ministr
O parte din actiunile detinute de statul roman la operatorul de telecomunicatii Romtelecom ar putea fi listate in al doilea sau cel de-al treilea trimestru al anului viitor, insa o decizie nu a fost inca adoptata, a declarat agentiei Mediafax ministrul Comunicatiilor, Iuliu Winkler. "Din discutiile avute cu reprezentantii actionarului majoritar al Romtelecom, grupul elen OTE, si din analiza contextului investitional european s-a creionat o posibila perioada favorabila privind momentul listarii unei parti din actiunile detinute de statul roman la operatorul de telecomunicatii. Cred ca al doilea sau al treilea trimestru al anului 2008 poate fi un moment oportun demararii acestui process", a afirmat Winkler. In privinta volumului de actiuni care ar putea fi listate, ministrul Comunicatiilor a spus ca dimensiunea pachetului urmeaza sa fie analizata.  "Statul roman poate lista oricand, fara nici o problema, un pachet de actiuni reprezentand 5%-7% din capitalul social al Romtelecom, dar nu cred ca ar fi oportun si benefic. Pentru Ministerul Comunicatiilor, care reprezinta interesele statului in actionariatului Romtelecom, principala problema o constituie cat anume putem lista peste 7% in conditii de profitabilitate maxima", a spus Winkler.              


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.