Premierul Calin Popescu-Tariceanu a anuntat ca referendumul va costa 47, 3 milioane de lei (473 de miliarde de lei vechi). Suma necesara pentru organizarea euroalegerilor va fi dubla. In sedinta de ieri de guvern, s-a decis ca referendumul si euroale
Premierul Calin Popescu-Tariceanu a anuntat ca referendumul va costa 47, 3 milioane de lei (473 de miliarde de lei vechi). Suma necesara pentru organizarea euroalegerilor va fi dubla. In sedinta de ieri de guvern, s-a decis ca referendumul si euroalegerile vor fi organizate in aceleasi cladiri, in acelasi interval orar, dar in spatii diferite. "Am raspuns presedintelui ca facem tot posibilul sa reducem costurile si sa asiguram conditii optime de desfasurare a referendumului. Insa nu pot sa dau curs cererii asa cum a fost formulata de presedinte. Nu putem sa incalcam legea si nu se pot organiza sectii unice pentru cele doua alegeri", a declarat primul-ministru. Tariceanu a reluat ideea conform careia procedurile de organizare a referendumului si euroalegerilor sunt "total distincte" din punct de vedere tehnic.
Ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, a precizat ca sectiile de vot vor fi diferite, amenajate in spatii distincte sau, acolo unde este posibil, in aceeasi incapere. "Incercam ca, din punct de vedere practic, alegatorii sa nu aiba de suferit", a spus David, precizand ca stampilele de vot vor fi de asemenea diferite. Presedintele Traian Basescu a anuntat luni ca i-a adresat premierului o scrisoare prin care i-a cerut sa ia masurile necesare pentru ca referendumul si euroalegerile sa fie organizate in aceleasi spatii si sa se ajusteze si programul orar, astfel incat cele doua procese sa fie simultane. In replica, premierul Calin Popescu Tariceanu i-a transmis marti presedintelui, tot prin intermediul unei scrisori, ca legea nu permite ca referendumul si euroalegerile sa fie organizate in aceleasi spatii, dar l-a asigurat ca vor fi reduse cheltuielile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.