Producatorul francez de medicamente Sanofi-Aventis a afisat pentru primele noua luni ale anului 2007 un profit net de 5,64 miliarde de euro, in scadere cu 0,3% fata de perioada similara a anului trecut, se arata in raportul financiar al companiei, ci
Producatorul francez de medicamente Sanofi-Aventis a afisat pentru primele noua luni ale anului 2007 un profit net de 5,64 miliarde de euro, in scadere cu 0,3% fata de perioada similara a anului trecut, se arata in raportul financiar al companiei, citat de NewsIn.
Vanzarile Sanofi-Aventis, al treilea mare grup farmaceutic la nivel mondial, au crescut cu 0,6%, la 21,14 miliarde de euro.
In trimestrul al treilea, profitul net al companiei franceze s-a plasat la 1,85 miliarde de euro, in crestere cu 9,1%, iar vanzarile au crescut cu 1,8%, la 7,03 miliarde de euro, in pofida aprecierii euro fata de dolar. Sanofi-Aventis a beneficiat in aceasta perioada de redresarea vanzarilor medicamentului Plavix pe piata americana, dupa o perioada de concurenta sporita din partea produselor generice, informeaza Reuters.
In prezent, compania franceza are in dezvoltare mai multe medicamente noi, insa analistii sunt ingrijorati ca multe dintre aceste produse sunt riscante si, chiar daca vor avea succes, ele nu vor intra pe piata inainte de anii 2011-2012.
Vaccinurile produse de Sanofi-Aventis au inregistrat performante foarte bune din punct de vedere comercial in perioada iulie-septembrie 2007, vanzarile avansand cu 49%, la 943 milioane de euro, ca urmare a livrarilor timpurii de vaccinuri antigripale comparativ cu anul precedent, dar si a cererii ridicate pentru vaccinul de prevenire a cancerului de col uterin, Gardasil.
Sanofi-Aventis ocupa, la finele intervalului iulie 2006 - iunie 2007, pozitia a treia in clasamentul celor mai importante companii farmaceutice din Romania, cu o cota de 6,6% din piata locala si vanzari de 391,4 milioane lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.