"Nu vrem sa ajungem sa luam firmiturile care raman de la primariile Capitalei. Proiectul privind extinderea zonei metropolitane trebuie supus dezbaterii tuturor primarilor. Vrem sa fim tratati ca parteneri egali in drepturi cu edilii municipiului Buc
"Nu vrem sa ajungem sa luam firmiturile care raman de la primariile Capitalei. Proiectul privind extinderea zonei metropolitane trebuie supus dezbaterii tuturor primarilor. Vrem sa fim tratati ca parteneri egali in drepturi cu edilii municipiului Bucuresti si vrem sa participam la toate problemele referitoare la metropola, la intocmirea actului constitutiv si a statutului", a aratat Ioan Teodorescu, secretar al Ligii Primarilor din Ilfov. Edilii a 40 de comune ilfovene, care au participat la sedinta, au luat in discutie si propuneri privind imbunatatirea legislatiei in constructii, a transportului in comun de persoane pe traseele Bucuresti-Ilfov. Primarul din Voluntari, Costel Pandele, a cerut sprijin pentru amendarea legii administratiei publice locale, precum si a Legii finantelor publice locale. "In administratiile locale se simte o lipsa acuta de specialisti care refuza sa lucreze in primarii din cauza salariilor foarte mici. Amendarea legilor salarizarii ar asigura o pastrare a specialistilor in cadrul primariilor si ar crea posibilitatea angajarii unui personal de calitate", a mai spus Pandele. (D.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.